01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 02

Defensie in Beeld

Grensbewakers op vakantiebeurs

De Koninklijke Marechaussee stond onlangs op de vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. In werktenue, compleet met handboeien en wapen informeerden grensbewakers vakantiegangers over allerlei reisonderwerpen. Zoals verlopen documenten, procedures en identiteitsfraude. Foto: Phil Nijhuis

Hoog bezoek

Voorzitter van de European Union Military Committee generaal Mikhail Kostarakos kwam naar Nederland voor een gesprek met minister Jeanine Hennis-Plasschaert en Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp. Het gezelschap sprak onder meer over hoe Nederland het EU-voorzitterschap benut om Europa’s militaire slagkracht te vergroten

Foto: Evert-Jan Daniels 

Weerkundig stokje

De meteorologen van Defensie op Vliegbasis Woensdrecht voorzien de NATO Response Force de komende 2 jaar van alle weersverwachtingen, zowel tijdens oefeningen als bij inzet. De snelle interventiemacht van het bondgenootschap met zo’n 15.000 tot 20.000 troepen heeft per etmaal duizenden meteorologische en oceanologische producten nodig. Nederland neemt het ‘weerkundige’ stokje over van Amerika.

Foto: Bart Nijs