01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 08

Defensie in Beeld

Reserveoog

Reserve-militairen van de landmacht beoefenden onlangs in Zeeland het beveiligen en bewaken van belangrijke complexen. Dat is 1 van de taken van onze ‘deeltijdsoldaten’. Voor de oefening Good Night hield deze militair een oogje in het zeil bij het sluizencomplex Hansweert.

Strike

Scherpschieten is al niet eenvoudig. Maar de precisieschutters van het Korps Mariniers maakten het zichzelf op Curaçao nog eens extra moeilijk. Tijdens een training volgden ze de zogenoemde 'Strike' module. Dit gevorderde schietprogramma bestaat onder meer uit vuren op doelen vanuit een helikopter, vanaf het dek van een schip op een varend doel en een maritieme stress shoot na een fysiek parcours vanuit ongemakkelijke posities en met een verhoogde hartslag.

Medaille

In Mali hebben militairen van de Force Protection de VN-medaille ontvangen voor hun deelname aan de missie MINUSMA. Force Protection zorgt voor de bewaking en beveiliging van de Nederlandse eenheden. Naast militairen van de land- en luchtmacht zijn bij deze eenheid ook honden ingedeeld. Ook voor deze viervoeters lag een medaille klaar.
Foto: kapitein Gilbert Stout

MH17 Recovery

Ergens op een veld in de Oekraïne ligt deze stille getuige van het drama met de MH17, bijna een jaar geleden alweer. Het MH17 Recovery Team is inmiddels weer volop bezig met het zoeken naar Stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. 

Foto: sergeant-majoor Gerben van Es

Hoog bezoek

Koning Willem-Alexander bracht dinsdag een bezoek aan de Vliegbasis Leeuwarden. Hij aanschouwde de take-off van 40 jachtvliegtuigen die deelnamen aan oefening Frisian Flag. Meer dan 60 vliegtuigen namen tot en met vandaag deel aan de internationale oefening die zich voornamelijk boven de Noordzee afspeelde. 

Foto: Koninklijke Luchtmacht