01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 11

Nieuws in beeld

Solo Display Team

De apache van het Solo display Team is klaar voor het komende seizoen. Het toestel zal de komende tijd te bewonderen zijn tijdens evenementen en airshows in binnen- en buitenland. Foto: sergeant-majoor Arnoud Schoor.

Dekken

Bij deze zandstorm zit er maar 1 ding op, dekking zoeken. De Nederlandse militairen in Mali krijgen in deze periode regelmatig de ‘harmattan’ op hun dak. Deze droge en hete woestijnwind uit het noordoosten laat een spoor van fijnstof achter. Het enige voordeel is: je ziet ‘m aankomen en dat levert mooie plaatjes op. Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann

Zwaar geschut

Grote klappen klinken vanaf het voordek van Luchtverdedigings- en Commandofregat Zr. MS. Evertsen. Het 127-millimeter kanon vormt een geducht wapen van het marineschip. Mooie clip van een oefening voor de Somalische kust.

Video: sergeant-majoor Peter van Bastelaar

Heli’s aangekomen in Mali

In een wolk van stof arriveert een Apache in Gao. De vier toestellen vlogen in een Antonov transportvliegtuig vanuit Nederland naar de Malinese hoofdstad Bamako. Vandaar vlogen ze op eigen kracht door naar het Nederlandse kamp in Gao.

Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann 

Menno van Coehoorntrofee

5 teams streden om de Menno van Coehoorn trofee. De 81 mm mortieristen van 11 Infanteriebataljon gingen er met de prijs vandoor tijdens jaarlijkse wedstrijd op het Artillerie Schietkamp in Oldebroek.

Foto: Phil Nijhuis  

MAG bij nacht

Aan boord van Zr. Ms. Evertsen, bezig met de NAVO-missie Ocean Shield, hebben ze de afgelopen 4 maanden weliswaar nog geen piraat gezien, maar bijna dagelijks wordt getraind om de scherpte hoog te houden. Bijgaande fraaie foto van sergeant Dave de Vaal tijdens een  avondsessie schieten met de MAG.