01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 10

Nieuws in beeld

Stalen monster

Deze close-up geeft het vermoeden dat je frontaal aangevallen wordt door een stalen monster uit een science fiction-film. Dat is gezichtsbedrog. Dit is het aangezicht van de Kodiak, de nieuwe multifunctionele genie- en doorbraaktank van Defensie. Die is onlangs grondig getest. Wat de Kodiak kan? Check zijn paspoort op defensie.nl. Foto: korporaal-1 Hille Hillinga

Door de bocht

Het is even zoeken naar de horizon, op deze foto uit Mali. De crew van een C160 Transall transportvliegtuig van de Duitse luchtmacht is onderweg naar het Nederlandse kamp in Gao. En gaat daarbij nogal scherp door de bocht. Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann

The Last Post

Marinier-1 Brian  Timmermans, lid van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, speelt op de signaalhoorn 'The Last Post', tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Den Helder. Op vele defensielocaties, bij monumenten en begraafplaatsen werden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere missies herdacht. Foto: kapitein (r) Evert-Jan Daniels

Oog

Ook op de Dam in Amsterdam gaf Defensie acte de presence bij de Dodenherdenking. Onze fotograaf ter plaatse had ook oog voor de lokale jeugd die een krans legde bij het Nationaal Monument. En een van de kinderen had dan weer oog voor onze fotograaf. Foto: Peter Tolenaar

Buddy

Een bijzonder plaatje uit Amersfoort: mariniers te paard. De infanteristen kregen een les in de omgang met paarden. Handig, want hun nieuwe buddy's kunnen de zwaarbepakte voetsoldaten goed helpen dragen. Meer over de training, verder in dit magazine. Foto: korporaal-1 Hille Hillinga

Inparkeren

2 Chinook transporthelikopters ‘parkeren’ naast elkaar in een Hongaars oefendorp. Daar trainden verschillende landmachteenheden de afgelopen maand hun optreden op de grond en vanuit de lucht. Een mooi moment voor de Chinook-piloten om het ‘synchroon inparkeren’ te beoefenen. Foto: sergeant Eva Klijn