04

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 09

‘Praten met soldaten’

Koninklijke Landmacht bezoekt dinsdag 300 scholen

film
x

Als opwarmertje voor ‘200 jaar Koninklijke Landmacht’ bezocht de landmacht dinsdag 22 april bijna 300 scholen. Militairen trokken door het hele land om leerlingen te laten ‘Praten met soldaten’. 

Projectofficier majoor Erik Jan Onderstal: “Deze bezoeken zijn perfect om te laten zien waar de landmacht voor staat. Door games, films en andere media hebben mensen vaak een verkeerd beeld. Wij laten vandaag zien dat onze krijgsmacht er is voor vrede en veiligheid in de wereld.” 

Terwijl op basisscholen de gesprekken vaak gingen over onder meer uitrustingen, gingen ze op MBO-scholen dieper in op het materieel. Michel van den Berg, leerling van de School voor Techniek in Leusden: “Op onze werkplek in Barneveld konden we kijken in een motor van een Fennek pantserwagen. Echt totaal anders dan een normale automotor. Daarnaast is het ook tof te weten dat je de functies van technicus en militair kunt combineren.”

Bekijk de video voor een impressie uit Barneveld.

Bekijk ook de foto-impressie: