Dit is alweer de derde editie van de Defensiekrant als online magazine. We krijgen nog steeds veel reacties en daar zijn we blij mee. Gelukkig veel enthousiaste, maar ook een aantal aanbevelingen en kritische puntjes. Daar kunnen we wat mee! Het Mediacentrum Defensie doet er namelijk alles aan om een Defensiekrant te maken waar u inhoudelijk wat aan heeft, maar ook technisch iets mee kan. En daar hebben we - nog steeds - de hulp van de lezer bij nodig. U kunt ons helpen door eventuele problemen of vragen aan ons te melden. Vindt u iets niet helemaal handig werken of hapert de techniek op het device dat u gebruikt, laat het ons weten: defensiekrant@mindef.nl. Uw reactie stellen wij op prijs.

Tips en trucs

We hebben om het iedereen nóg gemakkelijker te maken om de Defensiekrant te lezen een korte instructievideo gemaakt. Deze staat op het YouTube-kanaal van Defensie. Volgt u de link:

http://youtu.be/15QPr7Qqn3U

Gebaseerd op uw vragen nog een paar extra tips:

  1. Het is gemakkelijk om een gratis abonnement te nemen. Dan krijgt u namelijk een e-mail met de mededeling dat er een nieuwe Defensiekrant is verschenen. Gaat u naar de website www.defensie.nl/abonneren om u aan te melden. 
  2. Abonneren met een e-mailadres dat eindigt om @mindef.nl is niet handig. U kunt de Defensiekrant alleen op internet bekijken en niet op het intranet (dit is technisch niet mogelijk). Een mindef-adres betekent bijvoorbeeld dat u de filmpjes en multimedia-elementen niet kunt bekijken. 
  3. U kunt de Defensiekrant bekijken op ieder systeem: de vertrouwde desktop computer, een laptop, tablet – zowel iPad als Android – of smart phone. Het kan, afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding, voorkomen dat een pagina niet goed “laadt”. Ververst u de pagina dan a.u.b. nog een keer, meestal verschijnt dan de hele pagina.
  4. De online magazines van Defensie werken beter wanneer een moderne versie wordt gebruikt van de verschillende systemen (Windows, Firefox, Safari).
  5. Wanneer u gebruik maakt van het zogenoemde “Bring Your Own Device”-systeem van Defensie en dus via uw eigen computer, tablet of smart phone uw Defensie-mail kunt lezen, dan zorgt de beveiligde verbinding er voor dat de online magazines niet goed zichtbaar zijn. Schakelt u in dat geval de zogenoemde VPN-uit. U kunt dan tijdelijk uw Defensie-mail niet meer lezen maar wel alle elementen van het online magazine bekijken.
  6. U kunt – wanneer u geen abonnement wil – de Defensiekrant en straks de andere online magazines van Defensie bekijken via de website www.defensie.nl of via de aparte website van de bladen: http://magazines.defensie.nl.

Misschien is het interessant om ook de andere online magazines van Defensie te lezen. De komende weken komen de volgende vier bladen online. Het gaat om de Vliegende Hollander (Commando Luchtstrijdkrachten), KMarMagazine (Koninklijke Marechaussee), Pijler (Commando DienstenCentra) en Materieelgezien (Defensie Materieel Organisatie). Gratis abonneren op deze bladen kan op dezelfde manier als bij de Defensiekrant. De laatste twee online magazines, Alle Hens en Landmacht verschijnen begin april voor het eerst.