x

19 I 05

'Wat zij voor ons betekenden'

Het Commando Zeestrijdkrachten herdacht gisteren alle in actieve dienst overleden militairen en burgermedewerkers in Den Helder. Het ging om allen die sinds 2005 overleden, met speciale aandacht voor hen die ons tussen 1 mei 2021 en 1 mei 2022 ontvielen. Bij de herdenkingsceremonie legde onder anderen C-ZSK vice-admiraal René Tas een krans en richtte zich tot de aanwezigen: “… omdat wij ons vandaag in het bijzonder willen herinneren wie zij waren en wat zij voor ons betekenden".

x

06 | 05

Dolfijn traint met Amerikanen

Royal Netherlands Navy HNLMS Dolfijn pulls into Mayport for a routine port visit during their western Atlantic deployment. Dolfijn has been conducting bilateral exercises with U.S. forces to enhance our relationship and capabilities”, aldus de US Navy. Vrij vertaald: de Dolfijn heeft een bezoek gebracht aan Mayport na gezamenlijke oefeningen met Amerikaanse eenheden om de onderlinge relatie en de slagkracht te versterken.

Het bezoek van Zr.Ms. Dolfijn aan Naval Station Mayport (Florida) volgde op een intensieve periode bij de Atlantic Undersea Test and Evaluation Range op het eiland Andros van de Bahamas. Bij de torpedolanceringen op oefenvaartuigen werden diverse tactieken en doctrines beoefend. Naar verluidt was de oefening een groot succes. (Foto: MCS 3 Aaron Lau, US Navy)

x

07 | 07

Veteranendag CZSK

CZSK houdt op donderdag 7 juli voor zijn veteranen de Veteranendag Koninklijke Marine in Den Helder. Het evenement is ook toegankelijk voor (andere) CZSK-medewerkers. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement bedankt het CZSK zijn veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. Traditiegetrouw reizen zo’n 3.000 marineveteranen af naar de Marinebasis Den Helder, om oud collega’s te ontmoeten en herinneringen op te halen. Veteranen buiten dienst dienen zich bij het Nederlandse Veteraneninstituut aan te melden via ‘Mijn NLVi’.

Per post ontvangt u dan de officiële uitnodiging. Actief-dienend personeel dat deze dag wil bezoeken en van een lunch wil genieten, kan zich aanmelden via marineveteranendag@mindef.nl, o.v.v. naam en Peoplesoft-nummer.

x

08 | 06

Defensie Simulatie Symposium 2022

Met als thema ‘Immersive Training Environment’ wordt op woensdag 8 juni op de Koning Willem III-kazerne in Apeldoorn de zesde editie van het Defensie Simulatie Symposium (DSS) gehouden. Het adres is Frankenlaan 70 en de dag duurt van 09.00 tot 17.00 uur (inclusief afsluitende borrel). Tijdens het symposium zijn verschillende Defensie-simulatiesystemen te zien en uit te proberen. Daarnaast kunnen er verschillende workshops en lezingen worden gevolgd, waarin wordt ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen binnen Defensie.

Het symposium van DMO en JIVC is bij uitstek een evenement om collega’s te ontmoeten, kennis over de toekomst van simulatie op te doen en uit te wisselen. DMO en JIVC organiseren de dag, in samenwerking met TNO, NLR, MARIN, DMO/KIXS en als gastheer het Opleiding- en Trainings- en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee. Meer informatie en/of aanmelden via: defsimsym@mindef.nl. Tenue is voor militairen: DT/Tenue 6 en voor burgermedewerkers tenue de ville.

x

12 | 04

Abonnee worden?

Wil je Alle Hens 10 keer per jaar automatisch en gratis in je mailbox ontvangen? Dat kan! Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. Iedere uitgave kun je via internet (op de werkplek) lezen op tablet, telefoon, computer en laptop. Klik  hier om je abonnement te activeren.

x