x

06|10

Reünie LDGB/MB/VGMRMB KM 2021  

Indien de RIVM- en CZSK-regelingen dit toestaan, zal de reünie LDGB/MB/VGMRMB-KM gehouden worden op woensdag 6 oktober 2021. De locatie is gebouw Dukdalf, Hoofdgracht 4, 1781 AA Den Helder. Aanvang is om 10.00 uur, einde om 16.00 uur. Meer info over het wel/niet doorgaan van de reünie en aanmelden kunt u vinden op www.ldgb.nl.

x

07|02

50 jaar na dato: reünie Klas 187/188

Plusminus 50 man (Klas 187/188) meldden zich op maandag 7 februari 1972 bij de Van Ghentkazerne, te Rotterdam, voor het volgen van de opleiding tot beroepsmilitair bij het Korps Mariniers. Een periode in ons leven die ons gevormd heeft tot wie wij vandaag de dag nog steeds zijn, namelijk: (oud-)marinier. Om dit feit te herdenken, houden wij op maandag 7 februari 2022, 50 jaar na opkomst, een reünie. Voor deze reünie zijn wij op zoek naar een aantal klasgenoten die wij, tot nu toe, nog niet hebben kunnen traceren. Bij dezen doen wij de oproep: bent u of kent u iemand die ook op 7 februari 1972 gestart is met zijn mariniersopleiding op de Van Ghentkazerne, laat het ons dan alstublieft weten, door een mail te sturen naar: reunie07022022@gmail.com. Bij voorbaat dank!

x
x

14 | 09

VID zoekt beste scriptie of artikel

De Vereniging Informatici Defensie (VID) zoekt de beste scriptie of publicatie over informatiemanagement informatievoorziening en/of informatietechnologie in relatie tot Defensie. Als eis aan deelname geldt een recent geschreven bachelor- of masterscriptie of een wetenschappelijk artikel. Deelname aan de competitie staat open voor alle defensiecollega’s.

Het doel van de René Olthuisprijs is om deskundigheid op het gebied van IM/IV/IT te bevorderen; zowel door collega’s aan te moedigen zich in dit vakgebied te ontwikkelen, alsook om de nieuw opgedane kennis breed in de organisatie te delen. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de inzendingen op, onder andere, bedrijfskundig en technisch niveau, probleeminzicht, inventiviteit en toepasbaarheid.

De winnaar mag het eigen onderzoek toelichten aan alle leden van de VID en de Chief Information Officer van Defensie. Ook ontvangt deze een bijzondere herinnering en een geldprijs. Wilt u meedingen, stuur dan uw bijdrage voor 1 oktober 2021 naar Secretaris.VID@mindef.nl, t.a.v. Commissie René Olthuis Prijs. Informatie en toetsingscriteria vindt u op www.vidonline.nl en of via intranet.

x

16 | 11

Save the date(s): ‘The battle of the armed forces’

In november staat de tweede editie van de KM Esports Challenge 2021 (KMEC21) gepland. Dit evenement is een Call of Duty-toernooi en bestaat uit 4 voorrondes en een finale. Iedereen die bij Defensie werkt kan zich hiervoor inschrijven. Kom uit voor je favoriete OPCO! Er wordt tegen elkaar gestreden en tenslotte eindigt 1 OPCO als winnaar. De finale wordt gespeeld op 27 november, de online-voorrondes (binnen de OPCO’s) worden ‘s avonds op 16 (KM), 18 (KL), 23 (KLu) en 25 (KMAR) november gehouden. Voor nu: save the date(s)! Voor meer informatie kun je mailen naar: KM.Esports@mindef.nl.