10

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 11

Veelzijdigheid troef

Tekst André Twigt
Foto SM Maartje Roos I Video: United

Mariniers boeien met overweldigend Korpsconcert

x
Bekijk de video voor een sfeerimpressie en reacties van bezoekers.

Een fantastische avond, waarin de Marinierskapel der Koninklijke Marine (MARKAP) muzikaal in alle opzichten zijn ei kwijt kon. Dat was de overheersende mening van de vele bezoekers aan het Korpsconcert, dat vorige week werd gehouden in de Rotterdamse De Doelen.

Ook voor deze editie haalde de kapel alles uit de kast om haar publiek een werkelijke superavond te bezorgen. Van klassiek tot jazzy en van Nederlandstalig tot flamenco. In het oog sprongen de optredens van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en dito Steelband. Zij versterkten het optreden van hun collega’s met enkele indrukwekkende presentaties. De Tamboers en Pijpers onder meer tijdens de vertolking van de ‘Fanfare for the First Sealord’ en het Wilhelmus. 2 muziekstukken waarmee het bijna voltallig militaire gezelschap de avond aftrapte.

De MARKAP: veelzijdig en heel muzikaal.
In één woord: indrukwekkend.
x
Van links naar rechts: Solist adjudant der mariniers Nanouck Brassers. | Harpist Remy van Kesteren, een harptalent van wereldformaat die een leuke lijst buitenlandse muziekprijzen in de wacht sleepte. | Zangeres Belle Perez werd begeleid door Nani Guerro op gitaar.

Echte gangmaker

Verder viel het optreden van de kapel met Remy van Kesteren, een harptalent van wereldformaat, in zeer goede aarde. De Vlaamse zangeres Belle Perez verbaasde met hoe zij mooie populaire Spaanse ‘evergreens’ ten gehore bracht. Humphrey Campbell is niet alleen een begenadigde en vriendelijke muzikant, maar ook een echte gangmaker. Moeiteloos kreeg hij het publiek mee met nummers als ‘Roofgarden’ van jazzlegende Al Jarreau en ‘For once in my life’ van popartiest Stevie Wonder. Uiteraard mocht trompettist adjudant van de marinierskapel Nanouck Brassers ook niet ontbreken. Deze blaasvirtuoos en gelegenheidscomponist maakte met enkele meesterstukken de avond compleet. 

Het blaasensemble van de Marinierskapel in volle actie.
Dirigent majoor der mariniers Peter Kleine Schaars doet er alles aan om de veelzijdigheid van de Marinierskapel tot uiting te brengen.