09

Dit artikel hoort bij: de Vliegende Hollander 06 | 2024

Vliegende start

Carrièredag Luchtmacht op Gilze-Rijen

Bijna vijfhonderd jongeren bezochten op woensdag 19 juni de Carrièredag Luchtmacht op DHC. Het doel van de dag? Informeren en enthousiasmeren. En dat is gelukt! Het personeel bij de informatiestands op het Jaap de Hoop Schefferplein en bij 300 SQ stond klaar om alle vragen te beantwoorden en ze enthousiast te maken voor een baan bij de Luchtmacht.
 

Tekst: Arno Marchand | Foto’s: sergeant Jasper Verolme

Ray Klaassens, voormalig leider van de Special Forces en bekend van Kamp van Koningsbrugge, opende de dag. “Je levert een bijdrage aan het geheel. Het is een echte levensschool, het gaat je ver brengen.”

Binnen de Luchtmacht zijn er jaarlijks 1300 tot 1600 vacatures. Maar de diversiteit van deze vacatures bleek voor veel bezoekers onbekend. Om de vele mogelijkheden te laten zien, vertelden collega’s enthousiast over hun werk en werden er demo’s gegeven door de brandweer en de Hondensectie van de OGRV. Ook konden de bezoekers naar een voorlichting van Luchtvaarttechniek. De helikopter statics op het platform trokken veel bekijks, vooral toen de helikopters en straaljagers langsvlogen.

KTZ Niels Kleingeld sloot de geslaagde dag af voor de bezoekers: “Om vrede en veiligheid te waarborgen, moeten onze helikopters de lucht in. Maar daarvoor zijn meer mensen benodigd dan onze collega’s die de helikopters besturen. Iedereen is een even belangrijke schakel in de keten van onze krijgsmacht.”