11

Dit artikel hoort bij: de Vliegende Hollander 12 | 2018

Maak kennis met de mensen achter de F-35

x
Foto boven: sergeant Jan Dijkstra
Scroll naar beneden voor de video

2019 is een bijzonder jaar voor de Koninklijke Luchtmacht, want in het najaar komen de eerste F-35’s binnen op vliegbasis Leeuwarden. Maar op Edwards Air Force Base doen luchtmachtcollega’s al diverse jaren ervaring op met het 5e generatie jachtvliegtuig.

Onlangs volgden de luchtmacht 3 collega’s van het 323 Test and Evaluation Squadron op Edwards, die achter de schermen van de F-35 werken. De eerste clip over vliegeruitrustingstechnicus sergeant 1 Werner zag u al in het novembernummer van de Vliegende Hollander. Deze maand aandacht voor sergeant 1 Cees, vliegtuigonderhoudstechnicus van de F-35.

Achter de schermen zijn vele collega’s bezig om ervoor te zorgen dat de F-35 dagelijks zijn missies kan vliegen. Ook geïnteresseerd om deel uit te maken van de toekomst van de luchtmacht? Kijk dan ook eens op www.werkenbijdefensie.nl.
De laatste clip uit het 3-luik ziet u in het gecombineerde januari-februarinummer van de Vliegende Hollander die op 21 februari verschijnt.

Tekst: Arno Marchand
Video en montage: adjudant Arnoud Schoor en sergeant-majoor Eva Klijn