03

Dit artikel hoort bij: Landmacht 03

App jij ‘m al?

Tekst KAP Jaap Wolting
Foto Valerie Kuypers

Landmacht op je smartphone

De Koninklijke Landmacht lanceerde medio maart de nieuwe, mobiele landmacht-app. In de app vind je onder meer nieuwsberichten, bewapening en voertuigen, video’s, mogelijkheden om bij de KL te (komen) werken en informatie over de Landmachtdagen. We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je binnenhaalt. 

Homepage

Nieuws:

Het laatste nieuws en meteen doorklikken naar het nieuwste e-zine.

Landmacht:

Spreekt voor zich toch? Meteen het e-zine bekijken!

Defensiekrant:

Linkjes naar de krant, met naast artikelen over de KL ook van alles over luchtmacht, marine, marechaussee en Defensie Materieel Organisatie.

Materieel:

Waar rijden we mee rond, welke onbemande vliegtuigen hebben voor ons eyes in the sky en met welke wapens gaan onze mannen en vrouwen eigenlijk allemaal de poort uit?

Volg ons:

Wil je continue weten wat er allemaal speelt bij de landmacht? Volg ons dan ook via Facebook, Twitter, YouTube en op defensie.nl.

Landmachtdagen:

Informatie die tot de Landmachtdagen daadwerkelijk aanbreken (22 t/m 26 mei) voortdurend zal worden aangevuld met meer details over locaties en activiteiten.

Video’s:

Leuke, informatieve, interessante of gewoon geinige clips over je favoriete krijgsmachtdeel.

Over de landmacht:

Net even iets meer tekst om uit te leggen waar we voor staan, wat we doen en waar de kracht van onze mensen zit.

Werken bij de landmacht:

We zijn hét onderdeel van Defensie dat zich op land inzet voor vrede en veiligheid. Zit je te azen op een ‘groene’ baan, bekijk dan hier welke vacatures we allemaal hebben. Wees gerust…de keuze is reuze. Van soldaat constructiegenie tot commando speciale operaties!

Instellingen:

Hier kun jij je notificatievoorkeuren aangeven. Wil jij een pushbericht ontvangen als de Landmacht weer live is, stel je dat hier in.

Over deze app:

Meer info over hergebruik van de inhoud, voorwaarden en disclaimer.

Waar vind je de app? Komt ‘ie: ben je Apple-fan moet je hier zijn: 

iOS app (internet) – https://itunes.apple.com/nl/app/koninklijke-landmacht/id1346643698?mt=8

Draait jouw device op Android, klik dan hier:
Android app (internet) – https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.mindef.landmacht&ddl=1&pcampaignid=web_ddl_1

Leuk om te weten: de ontwikkeling van de app kostte het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC) slechts 4 weken. En eerlijk is eerlijk: dat is voor een defensieproject echt rap. “Het proces heeft laten zien dat het JIVC sterk is in de uitvoering van ‘maatwerk ontwikkeltrajecten’,” zegt projectleider reserve-kapitein Merien van der Velden (staf CLAS). “Het toont ook het karakter van Defensie. Beroeps, reservist en burger, vast of inhuur: het tijdig volbrengen van de opdracht als team staat voor iedereen voorop.”