Parkeerservice Schiphol blijkt oplichter: man raakt auto van ton kwijt

Een man die dacht zijn Range Rover over te dragen aan een parkeerservice bij Schiphol is opgelicht. Op het beveiligde terrein van de luchthaven werd de 50-jarige eigenaar van de auto opgewacht door iemand waarvan hij dacht dat het een medewerker van een parkeerbedrijf was. Die zogenaamde medewerker ging er vervolgens met de auto, ter waarde van €100.000, vandoor.

De zakenman stalt zijn auto, een Land Rover van het type Range Rover Sport, vaker op de luchthaven. Dat was hij ook van plan op 17 oktober. Die dag ontvangt hij een telefoontje van een zogenaamde medewerker van de parkeerdienst. De oplichter beschikt over zijn gegevens zoals naam, kenteken, type auto en reis. Via een tweede telefoongesprek wordt een tijdslot voor het parkeren afgesproken. De eigenaar overhandigt zijn auto aan een man die volgens de Marechaussee slank, donkergetint en rond de 25 jaar was. Als hij zijn auto op 26 oktober weer terugvraagt aan het bedrijf, blijkt deze nooit te zijn ingeleverd.

Gps-gegevens laten zien dat de Range Rover op de dag van de diefstal nog door Hoofddorp heeft gereden. Daarna is het navigatiesysteem uitgezet. De auto is nog altijd spoorloos.
 

Afbeelding van een Facebookpost.

Koninklijke Marechaussee houdt taxichauffeur aan en vindt €21.000 contant geld

De Marechaussee heeft vorige week een 38-jarige man aangehouden in Amsterdam op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting. De man, die in het bezit was van een vervalste chauffeurskaart, werd in zijn woning gearresteerd.

De aanhouding is het resultaat van een onderzoek dat in april vorig jaar werd gestart door het Taxiteam. Tijdens een taxicontrole rees het vermoeden dat de chauffeur gebruik maakte van vervalste documenten om accounts bij verschillende taxiapplicaties te creëren. Nader onderzoek bevestigde dat de man in het bezit was van een vervalste chauffeurskaart, wat hem in staat stelde illegale taxidiensten aan te bieden.

Bij een doorzoeking van de woning zijn meerdere voorwerpen in beslag genomen waaronder meer dan €21.000 in contant geld, verschillende bankkaarten, administratieve documenten en meerdere telefoons.

Afbeelding van Instagram-post.

Verdubbeling aantal kilo’s onderschepte cocaïne op Schiphol

De Douane nam in 2023 op Schiphol bijna 2250 kilo cocaïne in beslag: bijna 2 keer zoveel als het jaar daarvoor. Een groot deel van het succes schrijven de betrokken instanties toe aan de voorlichting die aan bedrijven en hun medewerkers wordt gegeven.

Hoewel het overgrote deel van de 60.000 kilo in beslag genomen cocaïne in 2023 via de zeehavens van Rotterdam en Vlissingen komt, is Schiphol met bijna 2250 kilo nog steeds een voorname speler.

De Marechaussee en Douane werken inmiddels nauw samen met de talloze bedrijven op en rond de luchthaven om leiding én personeel te overtuigen van het belang van de strijd tegen drugshandel en corruptie.

Zo leren alle luchthavenmedewerkers bijvoorbeeld in cursussen dat ze niet op sociale media moeten uitventen waar ze werken, om niet de aandacht te trekken van criminele organisaties. De vele nieuwe medewerkers die recent op Schiphol zijn aangenomen, wordt ingepeperd hoe zeer ze zich bewust moeten zijn van het risico door criminelen te worden geworven. Daarnaast wordt nieuwe bedrijven in de aanbestedingsprocedures door Schiphol gevraagd welke maatregelen ze nemen tegen criminele inmenging in de hoop bedrijven te filteren die zich met misdadige bedoelingen op of bij het vliegveld willen vestigen.

Afbeelding van een X-post.

Militair uit Wessem de cel in voor illegale handel in anabole steroïden

Een 27-jarige militair uit Wessem is door de Militaire Kamer van de rechtbank in Arnhem veroordeeld voor de handel in illegale geneesmiddelen en anabole steroïden. Hij wist daarmee een aardig zakcentje te vergaren.

De lijst met geneesmiddelen die in de woning, auto en legeringskasten van de verdachte werden gevonden, is veelomvattend. Het gaat met name om de categorie anabole steroïden die veelal door krachtsporters gebruikt worden voor de opbouw van spiermassa. Volgens de militaire rechtbank zijn sinds begin 2020 duizenden pillen en poeders door de verdachte verhandeld, tot zijn aanhouding door de Marechaussee in mei 2023. De militair zat sindsdien in voorarrest in het Militair Penitentiair Centrum in het Gelderse Stroe.

In de ruim 3 jaar dat de militair zijn handel dreef, vergaarde hij een flinke winst. In totaal kwam het Openbaar Ministerie tot een bedrag van ruim €90.000 dat met de handel zou zijn verdiend.

De militair, korporaal van rang, legde tijdens de zitting een grotendeels bekennende verklaring af. De rechtbank veroordeelde hem tot 20 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Ook moet hij zich laten behandelen bij een forensische kliniek.

 

Afbeelding van Instagram-post.

Hond Jacky zet Schiphol op stelten na ontsnapping uit vliegtuig

Hond Jacky zette halverwege deze maand Schiphol flink op stelten toen zij ontsnapte uit een net geland vliegtuig. Na een kat-en-muisspel van meer dan een half uur vonden hondengeleiders van de Marechaussee de hond, nog voor ze de snelweg op kon rennen.

Jacky was met haar baasje onderweg vanuit de Verenigde Staten naar Nederland. De bench in het bagageruim beviel haar blijkbaar niet, want tijdens de reis bijt ze zich een weg naar buiten. Toen het toestel aan de gate stond en de buik van het vliegtuig openging, ontsnapte Jacky.

De alarmbellen gingen meteen af omdat de hond in eerste instantie rondrende op het platform. Gelukkig liep het dier zelf richting een hek dat naar het luchthaventerrein leidt. Het vliegverkeer hoefde dus niet te worden stilgelegd. Toch was het gevaar nog niet geweken; de hond begaf zich nu op ongeveer 200 meter van de snelweg. Een van de hondengeleiders wist Jacky uiteindelijk af te snijden en te vangen. In totaal duurde de vangactie zo’n 3 kwartier.

Het is niet de eerste keer dat een hond uit zijn bench in een vliegtuig ontsnapt, maar dat de hond ook op het platform terechtkomt is vrij uitzonderlijk.  

Afbeelding van een Instagram-post.

Arrestaties vanwege diefstal katalysatoren

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in het Limburgse Parkstad meerdere personen aangehouden vanwege de diefstal van katalysatoren. Op het eerste oog zijn er 4 eigenaren slachtoffer geworden.

De Marechaussee zag tijdens een surveillance dat er een katalysator van een auto werd ontvreemd. Van de 2 verdachten werd er 1 op heterdaad aangehouden. De tweede verdachte nam de benen en wist te ontkomen. Daarop werd de hulp van een hondengeleider ingeroepen. Niet lang daarna kon de andere verdachte ook worden aangehouden.

Even later werden nog 2 personen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de diefstal. In totaal zijn 4 verdachten aangehouden.

Afbeelding van een X-post.