Vliegtuig keert om: groep veroorzaakt overlast

Een vliegtuig op Rotterdam The Hague Airport heeft weer rechtsomkeert moeten maken, nadat een groep passagiers ernstige overlast veroorzaakte aan boord van het toestel. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De gezagvoerder voelde zich tijdens het taxiën naar de startbaan genoodzaakt om om te keren naar het startplatform. In overleg met de bemanning werd geen aangifte gedaan tegen de overlastgevers, maar zij waren niet meer welkom aan boord. De lastige passagiers werden verwijderd van het vliegtuig. De andere mensen aan boord konden met enige vertraging vertrekken.

facebookbericht over de Marechaussee.

Militair opgepakt voor mishandeling en gijzeling

De Koninklijke Marechaussee heeft met veel machtsvertoon een militair uit Helvoirt aangehouden. Ze werd daarbij geholpen door de politie. De man wordt verdacht van het mishandelen en gijzelen van een vrouw. Bij de verdachte werden thuis ook harddrugs gevonden. De Marechaussee kwam de militair op het spoor nadat de vrouw op straat werd gevonden. Ze vertelde dat ze gegijzeld en mishandeld was door de man. De militair zit nog vast voor onderzoek.

instagrambericht over de Marechaussee.

10 mensen aangehouden op Vliegbasis Volkel

10 mensen zijn aangehouden op Vliegbasis Volkel, meldt de Marechaussee. De 10 waren over het hek geklommen en op de start- en landingsbaan gaan zitten. Beveiligers hebben de aangehouden mensen overgedragen aan de Marechaussee. De verdachten komen uit de Verenigde Staten (6), Duitsland (1) en Nederland (3). Het vliegverkeer heeft geen hinder ondervonden van de actie, laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee weten. De groep is aangehouden omdat zij zich op verboden terrein begaven.

twitterbericht over de Marechaussee.

Lading versnijdingsmiddel gevonden, 3 mannen gearresteerd

De Marechaussee heeft dozen en zakken vol fenacetine gevonden in een pand op het industrieterrein bij Rotterdam The Hague Airport. Fenacetine is een stof die wordt gebruikt om cocaïne mee te versnijden. Ook lagen er apparaten waarmee cocaïne tot blokken geperst wordt. De Marechaussee kwam de lading fenacetine op het spoor door de melding van een inbraak op het industrieterrein. Toen de Marechaussee ging kijken, zagen ze 2 mannen wegrennen naar een bromfiets zonder kentekenplaat. Omdat de inbrekers het terrein niet op mochten, zijn ze aangehouden. Ook hadden ze geen legitimatie op zak. Een derde verdachte bleek zich onder een vrachtwagen verstopt te hebben. Hij is ook gearresteerd.

instagrambericht over de Marechaussee.

Man rijdt stoned met doorgeladen vuurwapen rond

Een 22-jarige man uit Helmond is door de Koninklijke Marechaussee aangehouden, omdat ze het vermoeden hadden dat hij mogelijk bij een aanrijding eerder die avond betrokken was. Uit controle bleek dat de man niets met het ongeluk te maken had. Wel onderwierpen de agenten de man aan een drugstest. Dat deden ze omdat er uit de auto een flinke wietgeur kwam. De test was positief en de man werd aangehouden. Tijdens de fouillering van de man bleek dat hij een doorgeladen vuurwapen op zak had. De politie heeft de man overgenomen van de Koninklijke Marechaussee.

twitterbericht over de Marechaussee.

Verdachte fatale schietpartij in vliegtuig op Schiphol

De politie heeft samen met de Marechaussee een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden in een vliegtuig op Schiphol. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Den Haag. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Den Haag, werd op straat neergeschoten en overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er wordt onderzocht of een uitgebrande auto die korte tijd na de schietpartij werd gevonden in Rijswijk iets met de schietpartij te maken heeft.

facebookbericht over de Marechaussee.

8 puppy’s tussen hun eigen poep en plas

Een trieste ontdekking door de Koninklijke Marechaussee in Zevenaar. Bij een controle van een Pools voertuig werden 8 puppy’s in de kofferbak gevonden. De jonge hondjes lagen daar tussen hun eigen poep en plas. De medewerkers van de Marechaussee kwamen tot die ontdekking nadat ze 'een penetrante geur' roken tijdens de controle van de wagen. Tot hun verbazing vonden ze 8 puppy’s in de wagen. Vermoedelijk zijn de pups meegekomen uit Polen en wilde de vrouwelijke bestuurder de dieren verkopen in Nederland. Zij had geen enkele documenten van de honden bij zich. De Dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming besloten daarom de puppy’s in beslag te nemen. De dieren zijn in quarantaine gezet en hebben de noodzakelijke inentingen gehad.

facebookbericht over de Marechaussee.

Man springt uit rijdend arrestantenbusje

Een man is ontsnapt uit een rijdend arrestantenbusje van de Marechaussee. Die had hem aangehouden nadat hij was geland op Rotterdam The Hague Airport. Bij zijn sprong uit het busje raakte de man zwaargewond, meldt de Marechaussee. De man landde op Rotterdam The Hague Airport. Hij werd daar aangehouden toen bij de paspoortcontrole bleek dat hij gezocht werd. Vervolgens werd hij overgebracht naar het cellencomplex van het hoofdbureau van de politie Rotterdam. Tijdens de rit naar het hoofdbureau lukte het de man zich los te maken en uit het busje te springen.

instagrambericht over de Marechaussee.

Internationale aanhouding op vliegveld Eelde

Op Groningen Airport Eelde heeft de Marechaussee een vrouw aangehouden die internationaal gezocht werd. De Duitse autoriteiten verdenken haar van miljoenenfraude. De Nederlandse vrouw liep tegen de lamp bij een paspoortcontrole op de luchthaven in Eelde, voorafgaand aan een vlucht naar Gran Canaria. Een grensbewaker kreeg bij die controle een hit omdat de vrouw op de internationale opsporingslijst staat. Ze werd daarna meegenomen naar een aparte ruimte op de luchthaven. De vrouw zou in totaal voor een bedrag van 52 miljoen euro hebben gefraudeerd.

linkedinbericht over de Marechaussee.

Lijk gevonden op Schiphol in landingsgestel

In het landingsgestel van een Turkish Airlines-Airbus die van Schiphol naar Turkije vloog, is na aankomst in Istanbul een stoffelijk overschot aangetroffen. Het lichaam is gevonden in een Airbus A330. Het stoffelijk overschot werd aangetroffen tijdens een inspectie van het toestel. Zowel Turkish Airlines als de Turkse politie doen onderzoek. In april van dit jaar werd er op Schiphol een overleden verstekeling in de wielkast van een KLM-toestel aangetroffen.

instagrambericht over de Marechaussee.

Elk vliegtuig gecontroleerd op Breda International Airport

Na de Brexit landen er regelmatig vliegtuigen van buiten de Europese Unie in Bosschenhoofd. Het ministerie van Justitie & Veiligheid wil alle passagiers die op Breda International Airport landen gaan controleren, en dat kost geld. Voorheen waren de controles niet zo streng, vertelt vliegvelddirecteur Jan Voeten. “Dat was risico gestuurd. Vliegtuigen stuurden een passagierslijst met paspoortnummers door, en dan besloot de Marechaussee of ze langskwam of niet.” Dat is nu verleden tijd. Dat heeft enerzijds te maken met de Brexit. Daardoor zijn de regels voor Engelsen strenger geworden. Anderzijds landen er steeds vaker vliegtuigen van rond de grenzen van de Schengenzone in West-Brabant. Volgens Europese regels moeten alle mensen die van buiten de Europese Unie komen direct gecontroleerd worden wanneer ze landen. “2 uur voor vertrek moet een vliegtuig uit Engeland doorgeven wie er aan boord is”, zegt hij. “Die gegevens geven wij door aan de Marechaussee. En vervolgens voeren zij de controles uit.”

linkedinbericht over de Marechaussee.

Marechaussee houdt man aan die Syriërs in zijn auto vervoerde

Op de A12 ter hoogte van het Gelderse Zevenaar is een 49-jarige man uit Duitsland aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Toen de Marechaussee zijn personenauto controleerde, bleek dat hij mensen vervoerde die geen identiteitsbewijs bij zich hadden en vertelden dat ze uit Syrië kwamen. In totaal zaten er 4 mensen in de auto, van wie alleen de aangehouden bestuurder een Duitse verblijfsvergunning had. De auto van de man uit Duitsland werd gecontroleerd in het kader van het zogeheten Mobiel Toezicht Veiligheid, waarmee de Koninklijke Marechaussee illegale migratie en mensensmokkel probeert tegen te gaan. De dienst voert daarom regelmatig steekproefsgewijs controles uit op wegen in grensgebieden. Dat gebeurt ook in treinen, op het water en op luchthavens.

twitterbericht over de Marechaussee.