afbeelding van een Linkedin-bericht.

Minder drugskoeriers op Schiphol aangehouden

Het aantal drugssmokkelaars dat is aangehouden op Schiphol is vorig jaar gedaald naar 348. Een jaar eerder waren dat er 412. In 4 jaar tijd is het aantal aangehouden drugskoeriers met ruim 35% afgenomen. Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee bevestigde de dalende cijfers die het NPO Radio 1-programma Het Misdaadbureau van Omroep WNL had opgevraagd. De dalende trend is zo’n 10 jaar geleden ingezet.

afbeelding van een twitter-bericht.

Jaren cel voor mannen die lading cocaïne in bloemendozen via Schiphol smokkelden

2 mannen zijn veroordeeld tot enkele jaren celstraf voor de invoer van 320 kilo cocaïne. De drugs werden verstopt in bloemendozen en in mei 2021 onderschept. De vondst was geen toevalstreffer, zo bleek in de rechtbank. Op basis van informatie van Team Criminele Inlichtingen, dat onderdeel is van de Koninklijke Marechaussee, was het Cargo Harc-team onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart. Telefoons werden afgeluisterd en de verdachten werden geobserveerd. Dit onderzoek leidde uiteindelijk tot de informatie dat de drugs vanuit Zuid-Amerika naar Schiphol onderweg waren.

afbeelding van een facebook-bericht.

2 mannen opgepakt voor voorbereiding mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft bij Venlo 2 mannen uit Duitsland aangehouden op verdenking van de voorbereiding van mensensmokkel. Dat gebeurde tijdens een controle op de A67. Het voertuig van de Duitsers werd onderzocht tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid. Omdat de achterruiten beplakt waren met vuilniszakken en het voertuig er zwaarbeladen uitzag, besloten de marechaussees de kofferbak te controleren. Toen de bestuurder de achterklep opende, zagen ze een rubberboot, buitenboordmotor en meerdere jerrycans liggen. Die spullen worden vaak gebruikt voor mensensmokkeltransporten tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

afbeelding van een instagram-bericht.

Koppel met 240 kilo lachgas opgepakt in Venlo

Een vrouw van 40 en een 19-jarige man uit Frankrijk worden ervan verdacht 240 kilo lachgas te hebben vervoerd vanuit Duitsland via Nederland naar België. Het tweetal kwam uit Duitsland en wilde met de flessen lachgas via Nederland naar België. Hun auto werd door de Koninklijke Marechaussee gecontroleerd toen het tweetal Venlo inreed. De auto lag vol met lachgascilinders. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om 50 flessen van 2 liter, 6 flessen van 25 liter en 5 van 20 liter. In totaal had het duo daarin 240 kilo lachgas aan boord, goed voor het vullen van ongeveer 30.000 ballonnen.

afbeelding van een instagram-bericht.

Agressieve vrouw aangehouden op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft een Britse vrouw aangehouden die voor overlast zorgde aan boord van een vlucht uit Engeland. Nadat het vliegtuig landde op Schiphol werd de vrouw agressief tegen de bemanning. De vrouw is door de Marechaussee aangehouden voor verder onderzoek.

Afbeelding van en facebook-bericht.

Man opgepakt voor voorbereiding internationale drugshandel

De Koninklijke Marechaussee heeft een 39-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor het voorbereiden van grootschalige internationale drugshandel en het bezit van verdovende middelen. Bij een inval in een loods in Hoofddorp werden blokken hasj, kogelwerende vesten en helmen aangetroffen. Het Drugsteam Schiphol van de Marechaussee kwam de man op het spoor na het uitlezen van eerder inbeslaggenomen cryptocommunicatie.

Afbeelding van een instagrambericht.

Internationaal gezochte Pool aangehouden in 's-Heerenberg

Bij een reguliere controle van de Koninklijke Marechaussee in 's-Heerenberg is een 26-jarige man uit Polen aangehouden. De man had nog ruim 4 jaar gevangenisstraf in Polen openstaan in verband met zedendelicten. "De man gaf gelijk aan dat hij haast had en door moest", laat de Marechaussee Zevenaar weten. Bij het controleren van de gegevens van de man bleek dat hij internationaal gezocht werd. De man was een zedendelinquent en had nog een gevangenisstaf van ruim 4 jaar openstaan in zijn thuisland.

afbeelding van een instagram-bericht.

Marechaussee pakt 2 bagagedieven op

De Marechaussee heeft 2 mannen aangehouden naar aanleiding van een bagage- en winkeldiefstal op Schiphol. Beide heren werden enige tijd geobserveerd door de Observatie- en Ondersteuningsgroep. Toen zij zagen dat het tweetal een tas had gestolen, konden ze worden aangehouden. De tas werd gestolen van een passagier die nietsvermoedend op een terras op de luchthaven zat. Pas na de aanhouding had de passagier door dat zij de tas miste. Vervolgens heeft zij aangifte gedaan. De Observatie- en Ondersteuningsgroep voert onder andere onopvallende surveillances uit op Schiphol om dit soort criminaliteit tegen te gaan.

afbeelding van een instagram-bericht.