Marechaussee op Bonaire vindt 4 mensen zonder papieren

De Koninklijke Marechaussee heeft 4 mensen aangetroffen die onrechtmatig op Bonaire verbleven. De Marechaussee kreeg een melding over een verdachte situatie waarbij er 3 personen waren aangetroffen in de buurt van Laguna Beach. In samenwerking met de politie is de situatie onderzocht. Toen bleek dat de 3 niet goed duidelijk konden maken waar en hoe zij precies aan land waren gekomen heeft de KMar de 3, vermoedelijk Dominicanen, meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Een dag later werd bij een controle een man die in het bezit was van een paspoort uit Ecuador aangehouden. De man die geen rechtmatig verblijf heeft op het eiland wacht op zijn uitzetting.

2 mannen aangehouden na vertoning valse documenten op Groningen Airport Eelde

2 mannen zijn door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op Groningen Airport Eelde omdat ze valse documenten hadden aangeboden. Ze hadden een Italiaans en een Spaans document laten zien op de luchthaven, maar ze leken totaal niet op de personen op de bijbehorende foto's. Er werd vervolgens getwijfeld aan de echtheid van de documenten. Na onderzoek bleek dat het duo een Syrische nationaliteit heeft en is het vreemdelingenproces gestart.

Arrestaties op A12 voor mensensmokkel en openstaande gevangenisstaf

De Koninklijke Marechaussee heeft een 55-jarige Syrische man aangehouden op verdenking van mensensmokkel en een dag later een 46-jarige Griek die in het buitenland nog een gevangenisstraf van 10 jaar moet uitzitten.

Marechaussees gaven tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) op de rijksweg A12 bij Zevenaar, een stopteken aan de bestuurder van een auto met Belgisch kenteken. Het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor waarop een achtervolging werd ingezet. Tijdens de achtervolging zagen de marechaussees dat de bijrijder uit de auto sprong. Hij is even later opgepakt. Dit bleek een 27-jarige Syriër die asiel in Nederland aanvroeg. Het voertuig is in Angerlo gestopt waarbij de bestuurder, een 55-jarige Syrische man, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens een andere MTV-controle controleerden marechaussees de bestuurder van een auto in Arnhem. Een 46-jarige Griek toonde desgevraagd een Grieks rijbewijs, dat na controle vals bleek te zijn. Hierop is de man aangehouden. Later bleek, bij controle van zijn gegevens, dat hij door de Griekse autoriteiten gezocht wordt in verband met een openstaande gevangenisstraf van 10 jaar vanwege een drugsdelict.

De Marechaussee doet verder onderzoek in beide zaken.

Werkstraf marechaussee die per ongeluk een schot loste

Een 25-jarige marechaussee, die vorig jaar onbedoeld een schot loste met zijn dienstwapen, is in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van 39 uur. De man, die in de veronderstelling was dat zijn wapen niet was geladen, schoot in de vloer vlak naast de voet van een collega. Het Openbaar Ministerie verweet hem dat hij zich niet aan de voorschriften heeft gehouden en dat hij personen en goederen in gevaar heeft gebracht.