Dit is er gebeurd tijdens de gijzeling Amsterdam

De gijzelnemer in de Apple Store aan het Leidseplein is een 27-jarige Amsterdammer, er wordt vanuit gegaan dat hij alleen handelde. Hij eiste voor 200 miljoen aan cryptovaluta. De man is rond 22.30 uur door een auto van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aangereden nadat de gegijzelde wist te ontsnappen. Bij een gijzelingactie zijn reguliere agenten meestal als eerste ter plaatse. Daarna wordt het overgenomen door de DSI. Dat is een samenwerking van onder andere het Korps Commandotroepen, het Korps Mariniers en elite-eenheden van de Koninklijke Marechaussee en de politie", legt Rico Briedal uit, veiligheidsexpert bij CSO International. "Dat is hoogopgeleid personeel, op werelniveau." De gijzelnemer is aan zijn verwondingen overleden.

Bellen op de fiets

Marechausseebrigade Noord-Holland: "We zagen tijdens onze patrouille een man bellen op zijn fiets. We wilden hem aanspreken over het bellen op de zijn fiets. Na een korte achtervolging door Den Helder hielden wij deze man staande. Uit onderzoek bleek de man nog 17 dagen hechtenis open te hebben staan. Bij de fouillering troffen wij nog verschillende hoeveelheden drugs en een grote hoeveelheid geld aan."

Zeeland lijkt ideale plek voor mensensmokkelaars die niets schuwen

Mensensmokkel is een ernstig misdrijf dat hard afgestraft moet worden. Volgens de Koninklijke Marechaussee, die probeert mensensmokkel te voorkomen en op te sporen, krijgt Zeeland meer te maken met mensensmokkelaars, doordat die voortdurend hun strategie aanpassen. Zeeland heeft een ideale ligging richting Engeland. Dat is namelijk het land waar de meeste migranten naartoe willen. Vreemdelingen op zeiljachten is een nieuwe trend onder criminelen. De mensensmokkelaars schuwen niets ten aanzien van de vreemdelingen. De manier waarop ze vreemdelingen vervoeren is vaak heel gevaarlijk. Hun doel is niet om mensen te helpen, maar puur winstbejag.

CargoHarc-Team Schiphol pakt verdachten van drugssmokkel via bloemenzendingen op

Het CargoHarc-Team Schiphol, een samenwerkingsverband van FIOD, Douane en Koninklijke Marechaussee, heeft in een langdurig opsporingsonderzoek 3 aanhoudingen verricht. Het onderzoek richt zich op de invoer van cocaïne via Schiphol, afkomstig uit Zuid-Amerika. De cocaïne zou via vrachtzendingen met bloemen vervoerd worden en vervolgens via verschillende bedrijven worden gedistribueerd. De aanhoudingen vonden plaats in Aalsmeer, Leiden en Dordrecht. Tijdens zoekingen in woningen en en bedrijfspand zijn diverse gegevensdragers, € 8.000,- contant geld en dure horloges in beslag genomen.

OM: Irakees was met 50 zwemvesten, rubberbootje en een buitenboordmotor op weg naar de Jungle in Calais

Toen de Marechaussee in november vorig jaar bij Zevenbergschen Hoek een oude Renault Espace van de weg haalde omdat vermoed werd dat de wagen gebreken vertoonde, keken de dienders hun ogen uit. Achterin lagen een rubberboot, een buitenboordmotor, 50 zwemvesten en 3 jerrycans benzine. Waar de bestuurder, een 21-jarige man uit Irak, heen wilde gaan werd meteen duidelijk. In de navigate stond een adres bij Calais (Frankrijk). Voor de Marechaussee was het meteen helder. De man was bezig met mensensmokkel, of in juridische termen: de voorbereiding daarvan.

GPT pakt man op die nog 1.050 dagen celstraf te goed heeft

Collega's van het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) hebben op de A7 een man gecontroleerd op Identiteit, Nationaliteit en Verblijfsrechtelijke Positie (INVP). Uit de controle bleek dat de man nog een gevangenissstraf te goed heeft van 1.050 dagen in Nederland. De man is aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex.

Jongens van 12 en 14 bedreigen treinreiziger met nepvuurwapen

Een 12- en een 14-jarige jongen zijn op Schiphol aangehouden. Zij hadden in een trein een andere passagier bedreigd met, naar later bleek, een imitatievuurwapen. Nadat de Marechaussee een melding had gekregen van een mogelijk vuurwapen, werd het tweetal door een speciale eenheid bij het station Schiphol opgewacht. De jongens zijn toen aangehouden. Bij het uitstappen hadden ze het vuurwapen onder de trein gegooid.

Eindhoven Airport aanhouding Somalische man voor qat

3 verdachten van heling aangehouden in Delfzijl

In Delfzijl zijn 3 personen aangehouden die worden verdacht van heling. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee, die de actie samen met de politie uitvoerde, bekendgemaakt. Het voertuig waarin de 3 verdachten zaten ten tijde van de aanhouding, stond geregistreerd als gestolen. De bestuurder is behalve voor heling ook nog aangehouden voor het rijden onder invloed en rijden met een ingevorderd rijdbewijs.

Vreemdelingen en lachgas in Hazeldonk

Militair van Nederlandse elite-eenheid vast voor drugs- en wapenhandel

Een militair van het Korps Commandotroepen is aangehouden op verdenking van voorbereiding van drugsimporten, verduistering van militaire goederen, betrokkenheid bij wapenhandel en verboden wapenbezit. Zijn arrestatie zou zijn voortgekomen uit een onderzoek naar de criminele organisatie waar Ridouan T. volgens Justitie leiding aan geeft. Deze groep houdt zich bezig met cocaïnehandel en wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidaties. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de militair. Daarbij zijn 2 adressen in Rotterdam en de kazerne waar de man is gelegerd doorzocht.

Marechaussee stuit op bolletjesslikker op Eindhoven Airport