Bonus voor behoud marechaussees

Door de uitstroom van personeel gaat ervaring en expertise verloren. Ook groeien de taken van de organisatie, waardoor extra mensen nodig zijn. Marechaussees krijgen de komende 2 jaar een premie van 1.250,- per halfjaar, 5.000,- in totaal, om uitstroom te voorkomen. Het gaat om de ervaren mensen met de rang van wachtmeester. De uitstroom is in die rang “substantieel hoger” dan in andere rangen bij de Koninklijke Marechaussee, waardoor sprake is van een continu operationeel probleem, meldt Defensie in het magazine.

5 personen opgepakt bij controle Marechaussee op A16

5 personen zijn tijdens controles van de Marechaussee op de A16 in West-Brabant opgepakt. Ook werd er voor 1500,- aan openstaande boetes geïnd.

Man met mes op Schiphol gearresteerd

De Marechaussee op Schiphol heeft met getrokken vuurwapens een man overmeesterd die voorbijgangers met een mes bedreigde. De man (47) is van Roemeense afkomst en woont in Den Haag. Omdat hij riep dat hij “iets” in zijn tas had, werd Schiphol Plaza tijdelijk ontruimd, maar het knipperende rode lichtje bleek een fietslampje te zijn.

Jongens voor 3e keer aangetroffen onder vrachtwagen Hoek van Holland

In de haven van Hoek van Holland heeft de Koninklijke Marechaussee voor de 3e keer 2 minderjarige jongens aangehouden. De kinderen van 12 en 15 hingen aan de assen van een vrachtwagen. De jongens van Algerijnse komaf, verklaarde te zijn achtergelaten door hun ouders en naar Engeland te willen. De Koninklijke Marechaussee kan verder niet veel over de aanhouding vertellen. “Vrijdagavond zijn er 2 jongens, mogelijk minderjarig, aangehouden al hangend aan de assen van een vrachtwagen. Een levensgevaarlijke onderneming, die ze al voor de 3e keer ondernamen. In overleg met de IND is besloten ze in bewaring te stellen."

Arrestaties in Hengelo en Enschede vanwege witwassen

De Koninklijke Marechaussee heeft bij controles in Hengelo en Enschede 2 mannen aangehouden. Het duo wordt verdacht van het witwassen van ruim 20.000,-. De 2 mannen waren bovendien in het bezit van valse documenten, zo meldt de Koninklijke Marechaussee. Het duo liep tegen de lamp tijdens een controle van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) van de Marechaussee.

Man (36) opgepakt in Enschede vanwege mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft in Enschede een 36-jarige man uit Gambia opgepakt. Hij wordt verdacht van mensensmokkel. De Gambiaan reisde samen met een 21-jarige man, eveneens uit Gambia. De medereiziger heeft asiel aangevraagd in Nederland.

Koninklijke Marechaussee betrapt etherpiraat bij telecommast

Tijdens een nachtelijke Mobiel Toezicht Veiligheid controle door de Marechaussee op de A7 zagen de collega’s een verdachte situatie bij een zendmast. Na controle bleken 2 mannen op het terrein van de mast een illegale zender te installeren. De mannen zijn aangehouden en overgedragen aan de politie.