Mensensmokkelaar gepakt na woeste achtervolging op A67

In Eindhoven is na een ware wildwestachtervolging een 24-jarige Irakese mensensmokkelaar opgepakt. De man was er op de A67 vandoor gegaan toen de Marechaussee zijn auto aan de kant wilde zetten voor een controle. Hij reed met een noodvaart weg en probeerde enkele keren de achtervolgers van de weg te drukken. In Eindhoven lukt het de Marechaussee hem klem te rijden. De verdachte sprong uit de uit auto en vluchtte te voet verder. Een politiehelikopter wist hem op te sporen. In de wagen van de verdachte zaten 6 vreemdelingen, 2 mannen, 2 vrouwen en 2 kinderen met de Irakese nationaliteit.

Wapens en drugs gevonden op Eindhoven Airport: 1 arrestatie

Bij een onaangekondigde actie op Eindhoven Airport zijn drugs en wapens in beslag genomen. Ook is er iemand aangehouden op verdenking van heling van kentekenplaten, meldt de Koninklijke Marechaussee. De actie van de Marechaussee stond in het teken van een controle op het bezit van wapens en munitie op de luchthaven. Voertuigen die op of rond het vliegveld reden werden onderzocht en de inzittenden werden preventief gefouilleerd.

Van dure lading ‘bestolen’ trucker opgepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft een 42-jarige vrachtwagenchauffeur aangehouden die verdachte is in het onderzoek naar de diefstal van elektronica met een waarde van ruim € 5 miljoen uit zijn voertuig. De Amsterdamse chauffeur had eerder gezegd dat hij half augustus op Schiphol was beroofd van zijn dure lading. De man verklaarde destijds dat hij onder bedreiging van een wapen de vrachtwagen moest afstaan. Hij zou zijn vastgebonden en mishandeld en later zijn vrijgelaten in de buurt van Schiphol.

Handtasje aangezien voor boksbeugel: boete en vlucht gemist

Het was een onschuldig tasje met een handvat in de vorm van een kroontje. Of een boksbeugel, zoals de Marechaussee op Eindhoven Airport vond. De gevolgen waren fors, want de eigenaresse miste daardoor haar vlucht naar Stockholm.

Tientallen vreemdelingen opgepakt bij haven Moerdijk

De Koninklijke Marechaussee en de politie hebben bij Moerdijk 28 vreemdelingen aangehouden. Een wijkagent repte op twitter over de aanhouding van 7 Eritreeërs in het industriegebied van Moerdijk en kort daarop meldde de Marechaussee dat er nog eens 25 vreemdelingen zijn opgepakt, toen ze uit een koelwagen kwamen. “Vermoedelijk zijn dit ook Eritreeërs, maar dat weten we nog niet zeker”, aldus een woordvoerder van de Marechaussee.

Vertraging op het spoor door lastige reiziger in trein

De Koninklijke Marechaussee heeft een lastige passagier uit de trein bij Schiphol gehaald. ProRail meldt dat de aanhouding voor zoveel oponthoud zorgde, dat enkele andere treinen vertraging opliepen. Hoeveel vertraging dat was en wat de man gedaan heeft, is niet bekend.

Marechaussee voorkomt mensensmokkel: Griekse schipper opgepakt

Leden van de Koninklijke Marechaussee hebben in de haven van Colijnsplaat in Zeeland een 47-jarige Griekse schipper aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De man stond aan het roer van een zeilboot die voer onder Belgische vlag. Bij een controle werden aan boord 8 personen ontdekt die vermoedelijk naar Engeland zouden worden gesmokkeld. Alle 8 personen, waarschijnlijk van Albanese komaf, bevonden zich in de kajuit van het gehuurde schip. De Marechaussee doet verder onderzoek naar de mensensmokkel.

Man steelt gouden armband bij veiligheidscontrole

Bij de veiligheidscontrole op Eindhoven Airport heeft een 44-jarige man uit Rusland een gouden armband gestolen. De man kon op basis van camerabeelden bij de gate worden aangehouden. Een vrouw meldde bij de Marechaussee dat haar gouden armband was gestolen bij de controle. De Marechaussee bekeek de camerabeelden en ging op zoek naar de man. Hij werd aangetroffen bij een gate. De man is aangehouden. De vrouw kon gewoon mee met de vlucht naar Barcelona in Spanje.