03

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 03

De 12 mooiste foto's van…

…de 3-daagse BSB-selectie

Meer instroom genereren vanuit de eigen organisatie naar de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee. Dat is een van de doelstellingen van Commandant KMar luitenant-generaal Harry van den Brink. De blauwe instroom verhogen van 30% naar 50% is de ambitie.

Om geïnteresseerde marechausseebeveiligers en wachtmeesters te informeren over de instroommogelijkheden, start de BSB dit jaar met een reeks themadagen. Tijdens deze themadagen worden kandidaten geïnformeerd over het werken bij de BSB. Onder leiding van instructeurs en operators van de BSB worden ze voorbereid op de BSB-selectie en kunnen zij werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De eerste themadag vindt plaats op 16 mei.

Op Camp New Amsterdam vond onlangs een 3-daagse BSB-selectie plaats. Kandidaten kregen dag en nacht casussen voorgelegd, terwijl een team van psychologen en instructeurs hun optreden nauwlettend bestudeerde. 

Meer interesse in de themadagen bij de BSB?

Kijk op het KMar-intranet (Intranetportaal Koninklijke Marechaussee - Alle brigades van A t/m Z - Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten - Themadagen BSB).

Tijdens de opdrachten in de 3-daagse BSB-selectie kijken psychologen en instructeurs toe hoe een kandidaat handelt. Beschikt hij over de juiste vaardigheden en karaktereigenschappen?

Blindelings op elkaar vertrouwen, dat is wat BSB’ers in teamverband moeten kunnen. Kandidaten werken tijdens de BSB-selectiedagen nauw samen om tot het gewenste resultaat te komen.

’s Ochtends samenwerken onder fysieke belasting.

Heeft een kandidaat het potentieel om een BSB-er te worden? Dat is wat onderzocht wordt tijdens de selectie. Flexibiliteit, creativiteit en stressbestendigheid zijn enkele zaken waar op gelet wordt.

Wachten op je beurt. Tussen de casussen door wachten de kandidaten geduldig op het volgende scenario. Wat staat hen deze keer te wachten? Als iedereen van het team is geweest, rijden ze samen door naar de volgende opdracht.

Naast groepsopdrachten staan ook individuele opdrachten op het programma. Hoe zijn de communicatieve vaardigheden van een kandidaat?

Het aanpassingsvermogen van kandidaten onder basis- en complexe omstandigheden wordt geobserveerd.

Zo snel mogelijk een parcours afleggen met allerlei opdrachten en hindernissen. Rap te werk gaan en tegelijk scherp blijven is de uitdaging.

Ook een observatieopdracht maakt deel uit van de 3-daagse BSB-selectie.

Welke rol pakt een kandidaat tijdens een samenwerkingsopdracht?

Fysiek fit zijn is een vereiste voor het werk als operator bij de BSB.

De kandidaten reflecteren op hun eigen optreden tijdens de 3-daagse BSB-selectie. Deze bespiegelingen bieden een nuttig inkijkje in hun gedachtegang.