Drugs tussen bloemen

De Koninklijke Marechaussee heeft maar liefst 54 pakketten cocaïne aangetroffen op luchthaven Schiphol. De drugs waren verstopt in dozen met bloemen en de pakketten waren afkomstig uit Zuid-Amerika. Bij aankomst op Schiphol werd de partij bloemen met drugs onderschept door rechercheurs van het Cargo-Harc team, in samenwerking met de Douane. Ze zijn in beslag genomen en er wordt een onderzoek gestart.

Marechaussee pakt drugssmokkelaars op

Bij een controle aan de grens met Duitsland heeft de Marechaussee drie Roemenen aangehouden die drie kilo marihuana bij zich hadden. De drie werden betrapt tijdens een controle op de N280 bij Roermond. Een van hen kon geen geldig reisdocument tonen, waarop besloten werd om hun auto te onderzoeken. Daarbij werden al snel de zakken met marihuana gevonden.

Vingerafdruk wordt nooit gecontroleerd

Hoewel burgers al sinds 2009 verplicht zijn vingerafdrukken af te staan voor in hun paspoort, worden die op Schiphol, bij de grens en in het buitenland nooit gecontroleerd. Dat blijkt uit navraag van de NOS bij de Marechaussee en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid. De verplichting komt voort uit Europese afspraken, die werden gemaakt in reactie op onder meer de aanslagen in de VS op 11 september 2001.

Man smokkelde minderjarige Vietnamezen

Een 54-jarige Arnhemmer en een 48-jarige Tsjech zijn door de Koninklijke Marechaussee aangehouden voor mensensmokkel. Volgens de Marechaussee smokkelden ze minderjarige Vietnamezen het Schengengebied in. Ook is een 48-jarige vrouw uit Zwaag (Noord-Holland) opgepakt voor witwassen. Tijdens doorzoekingen in Zwaag en Westervoort, werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. 

Nog geen uitspraken over onderzoek Apache

Het onderzoek naar de botsing van de Apache met een hoogspanningskabel in Zoelmond is nog in volle gang. De Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Openbaar Ministerie kunnen geen stand van zaken geven en niet zeggen hoe lang het nog duurt voor de eerste resultaten naar buiten komen.

Cocaïne in holle buizen kermisattractie

Na bijna anderhalf jaar onderzoek door de Marechaussee, Douane en FIOD zijn zes mensen aangehouden voor handel in cocaïne. De drugs waren verborgen in de holle buizen van een kermisattractie die vorig jaar per boot van Curaçao naar de haven van Rotterdam was vervoerd en daar werd onderschept. De arrestanten zijn vijf mannen en een vrouw uit Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. 

Al bij zijn opleiding ontdekte Jack vijf Albanezen

Op 23 locaties in Nederland vonden donderdag grenscontroles plaats. Ook in Limburg, bij de A76 in Beek, de A67 in Venlo en de A74 in Tegelen. Op die laatste plek kregen Marechaussee, Douane en politie hulp van een bijzondere hond: Jack, gespecialiseerd in het waarnemen van mensengeuren.

Mensensmokkelaar gepakt in internationale trein

De Koninklijke Marechaussee heeft in de trein van Berlijn naar Amsterdam een 43-jarige man aangehouden die wordt verdacht van mensensmokkel. De in Italië woonachtige Afghaan werd tussen Bad Bentheim en Hengelo gearresteerd. De verdachte liep tegen de lamp tijdens een controle in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid. 

Sorteercentrum DHL Schiphol ontruimd

Het sorteercentrum van pakketbezorger DHL op Schiphol is ontruimd vanwege een verdachte trolleykoffer. DHL zegt tegen RTL Nieuws dat een ontruiming 'zeer ongebruikelijk' is. "Er heeft een ontruiming plaatsgevonden na het traceren van een zending die niet werd vertrouwd", zegt een woordvoerder van DHL.

De Marechaussee is ingeschakeld. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is erbij en onderzoekt de koffer.

Twee illegalen opgepakt in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft in Hoek van Holland twee mensen opgepakt die met valse papieren naar Engeland wilden reizen. Een 42-jarige man uit Iran toonde een Bulgaars paspoort toen hij een ticket wilde kopen. Een 28-jarige Algerijn liep tegen de lamp met een gestolen Franse identiteitskaart. Ook een 50-jarige Oekraïner moest de cel in. Hij reisde samen met de Iraniër en had een mes op zak. De man wordt verdacht van mensensmokkel.