02

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 10

De 12 mooiste foto's van…

…een omvangrijke Nederlands-Duitse grenscontrole

Ruim 4.000 personen en bijna 3.000 wegvoertuigen, vliegtuigen, treinen en schepen werden op donderdag 16 november onderworpen aan een uitgebreide controle. Marechaussees, politiemensen en diverse opsporingspartners controleerden die dag op 23 locaties langs de Nederlands-Duitse grens op illegale migratie en criminaliteit. Deze internationale controle-actie 'Korridor Fahndung' vindt minimaal 2 keer per jaar plaats. Wie denkt de collega’s te kunnen omzeilen via sluiproutes, kwam bedrogen uit. Onopvallende patrouilles surveilleerden in de achterlanden van het grensgebied.

De Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie, Douane, Belastingdienst, de Duitse Zoll (Douane) en de Landes- en Bundespolizei onderschepten personen met uiteenlopende overtredingen. Tussen Groningen en Aken constateerden zij ruim 100 strafbare feiten, hielden ze 16 personen aan en inden ze voor ruim 16.000 euro aan openstaande boetes. Tussen de verdachten van mensenhandel en -smokkel, personen die reden onder invloed van drank of drugs en van wie het rijbewijs was verlopen, kwam ook een aantal minder vaak voorkomende overtredingen voor. Zo hielden collega’s een bestelauto aan vol met onderdelen om een hennepkwekerij op te zetten. Ook troffen ze 2 personen aan met een zogenaamde RF-detector (apparaat waarmee je bakens en alarmsystemen kunt opsporen).

Benieuwd hoe een internationale controleactie eruit ziet? Bekijk hieronder de 12 mooiste foto’s van de actie.

Tekst: Jopke Rozenberg-van Lisdonk   |   Foto's: sergeant-majoor Gerben van Es