06

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 08

Een dagje KMarren met...

Wachtmeesters-1 Daniel en Martijn, Politie & Beveiliging Schiphol

Het was deze zomer druk op Schiphol. In de maanden juli en augustus passeerden dagelijks gemiddeld 200.000 reizigers de luchthaven. Die stroom van aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers, en andere mensen die de luchthaven aandeden, zorgde voor de drukste zomer ooit. En dan was er ook nog het signaal dat betrekking had op de luchthaven, waarna besloten werd extra maatregelen te treffen.

De drukte is ook wachtmeesters-1 Daniel (24) en Martijn (31) van de brigade Politie & Beveiliging (P&B) niet ontgaan. Schiphol is net een bruisende stad, zegt Daniel, die 5 jaar bij P&B werkt. "Elke dag hebben we weer te maken met verschillende mensen en culturen. Het ene moment zijn we bezig met hulpverlening en het andere moment met een aanhouding of ander incident."

Na de zomerperiode keert langzamerhand de 'normale' routine weer terug op Schiphol. Maar dan nog is het er druk, weet Martijn. "Het is de afwisseling die het werken hier zo leuk maakt, elke dag is anders", zegt de wachtmeester die vóór zijn functie bij P&B jarenlang instructeur was bij het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum (OTCKMar) en op Schiphol.

De brigade Politie & Beveiliging is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid op en rond Schiphol. De brigade houdt zich bezig met handhaving, opsporing en bewaken & beveiligen. De politiedienst verzorgt de noodhulp, neemt aangiftes op en pakt bijvoorbeeld winkeldiefstallen, overlast door dak- en thuislozen en taxiproblematiek aan. Brigade P&B is ook te volgen via twitter: @KMar_PenB_SPL

Meedoen aan 'Een dagje KMarren met...'?

Wil jij ook een keer je werk laten zien in 'Een dagje KMarren met...'? Neem dan contact op via kmar.magazine@mindef.nl

Tekst: Arjen de Boer   |   Video: Peter van der Ree en Vincent Smit   |   Montage: Corina van Marm