Piloot met alcohol op aangehouden

Op Schiphol is een Nederlandse piloot aangehouden die onder invloed van alcohol was. Volgens de Koninklijke Marechaussee gaat het om een man van 64 jaar die naar Turkije zou vliegen. Hij werd betrapt toen hij langs de beveiliging liep. Een medewerkster rook alcohol en schakelde de Marechaussee in. De piloot blies 255 ugl, omgerekend ongeveer 0,6 promille. Vliegtuigpersoneel mag 10 uur voor de vlucht geen alcohol drinken.

Bolletjesslikkers aangehouden op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport zijn 4 personen aangehouden vanwege drugssmokkel. Het gaat om een man (34), een vrouw (27) en een moeder (54) en een dochter (26). De 3 vrouwen hadden bolletjes cocaïne in hun lichaam, die zij vermoedelijk naar Denemarken wilden smokkelen. De man wordt verdacht van het organiseren van de drugssmokkel. Bij een huiszoeking werd 920 gram ketamine en 430 gram cocaïne aangetroffen.

Belg met neppistool aangehouden

Tijdens de extra controles op en rond Schiphol heeft de Marechaussee 4 Belgische mannen aangehouden van 21 tot 23 jaar. In hun auto werd een nepwapen aangetroffen. Omdat het neppistool niet van echt te onderscheiden was, werden de mannen aangehouden. Tegen de bestuurder werd proces verbaal opgemaakt. De andere mannen bleken van niets te weten en zijn weer vrijgelaten.

Vreemdelingen in verborgen ruimte vrachtwagen

De Marechaussee heeft 11 vreemdelingen aangetroffen in een vrachtwagen langs de A4 bij Steenbergen. In een verborgen ruimte werden 9 mannen en 2 vrouwen gevonden. 8 mannen en de vrouwen kwamen uit Vietnam. Een man kwam uit Syrië. De chauffeur, een 44-jarige Bulgaar, werd aangehouden voor mensensmokkel.

6 kilo cocaïne in scootmobiel

Op Schiphol is een man van 39 aangehouden, die wordt verdacht van drugssmokkel. In zijn scootmobiel zat ruim 6 kilo cocaïne. Tijdens de bagagecontrole bij binnenkomst op het vliegveld werd de scootmobiel van de man onderzocht. De drugs werden gevonden in de accu's onder het zadel.

'Solide plan beveiliging Schiphol nodig'

D66, CDA, SP en PVV eisen een gedegen plan voor de beveiliging van Schiphol. Ze reageren hiermee op de maatregel om de Landmacht te laten bijspringen ter beveiliging van de luchthaven. Volgens de oppositiepartijen is dit onacceptabel. Zij vinden dat er een gedegen plan moet komen om de luchthaven te beschermen tegen mogelijke terreuraanslagen.

Landmachters stoppen met beveiliging Schiphol, maar controles blijven

Een deel van de extra veiligheidsmaatregelen op en rond Schiphol is teruggeschroefd. De zogeheten driehoek heeft daartoe besloten na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Onderzoek naar het 'signaal' dat op 30 juli leidde tot extra controle's op de luchthaven, heeft tot de conclusie geleid dat een deel van de verhoogde inzet, onder meer door militairen van de Landmacht, niet langer noodzakelijk is. Wel zal meer beveiliging zichtbaar en onzichtbaar aanwezig blijven op de luchthaven dan voor 30 juli.

Vakantiegangers verwelkomt door bewapende Marechaussee

Het was niet het begin van een vakantie zoals de meesten het zich hadden voorgesteld. Vakantiegangers werden bij de afrit van de A4 naar Schiphol verwelkomt door zwaarbewapende leden van de Marechaussee. Zij waren ingezet nadat er een dreigingssignaal met betrekking op de luchthaven was binnengekomen. De controles hadden tot gevolg dat er flinke files ontstonden voor de luchthaven.

Afghaans gezin ontdekt tussen autobanden

De Marechaussee heeft in de haven van Rotterdam een Afghaans gezin ontdekt in een vrachtwagen, de moeder bleek ook nog eens zwanger. De 23-jarige chauffeur die ze naar Groot-Brittannië probeerde te smokkelen is aangehouden. De vrachtwagen werd gecontroleerd bij de ferry naar het Britse Hull. Achterin de vrachtwagen met Brits kenteken zat een Afghaans gezin verstopt. 

Vuurwapen in auto bij controle Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft een 21-jarige Amsterdammer aangehouden nadat ze bij de verscherpte controles rond Schiphol een pistool en munitie in zijn auto vonden. De Marechaussee trof het wapen aan in het handschoenenvak. Op een andere plek in de auto vonden ze munitie. Na zijn aanhouding is ook de woning van de man in Amsterdam doorzocht, maar daar werd niets strafbaars gevonden.

Noodpaspoort neemt hoge vlucht

Op het vliegveld erachter komen dat je geen, of geen geldig paspoort bij je hebt: het gebeurt steeds meer. Ook in 2016 zullen meer Nederlanders met een noodpaspoort naar het buitenland reizen. Deze zomermaanden is het weer topdrukte bij het bureau Nooddocumenten op Schiphol, waar tijdelijke paspoorten worden verstrekt. Uit cijfers van de Koninklijke Marechaussee blijkt dat reizigers hier in toenemende mate gebruik van maken.