08

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 07

KMarKort

HRB op eigen benen

Het vierde peloton Hoog Risico Beveiliging is operationeel. Dat zorgt ervoor dat collega's van de Bijstandseenheid niet meer ingezet hoeven te worden voor de bewaking van gebouwen met een hoog risicoprofiel. De BE-collega's ontvingen uit handen van plaatsvervangend commandant Landelijk Tactisch Commando, kolonel Menno Kersbergen, een getuigschrift als dank voor hun inzet.

Het kabinet besloot tot de oprichting van 6 HRB-pelotons na de terroristische aanslagen in Parijs in januari 2015. De HRB-pelotons moesten de beveiliging van een groot aantal objecten met een hoog risicoprofiel voor hun rekening nemen. Tot de eerste pelotons waren opgeleid, werd de BE voor deze taak ingezet. De laatste 2 pelotons Hoog Risico Beveiliging worden nog dit jaar opgeleid. Wie belangstelling heeft voor een functie bij deze pelotons kan kijken op de HRB-intranetpagina of in de vacaturebank.

Run-Bike-Run voor Serious Request

De KMar verzamelt dit jaar weer geld in voor 3FM Serious Request. Elk jaar vragen de radiozender en het Nederlandse Rode Kruis aandacht voor een stille ramp en proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar wordt de strijd aangegaan met longontsteking. De KMar wil op dinsdag 20 december haar steentje bijdragen aan de actie door middel van een Run-Bike-Run van Apeldoorn naar Breda.

De Run-Bike-Run start om 8.00 uur op het square van de Koning Willem III-kazerne. Het doel is rond 17.00 uur in Breda te eindigen bij het Glazen Huis. Vindt u het leuk om namens de KMar deel te nemen? Inschrijven kan via de internetwebsite www.kmarseriousrequest.nl. Hier vindt u alle informatie over de actie.

Cyberspecialisten ontvangen diploma

De eerste KMar-collega's van het Cyber Opleiding Programma (COP) hebben hun diploma in ontvangst genomen. Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Harry van den Brink benadrukte tijdens de uitreiking het krijgsmachtbrede belang van cyber.

De collega's die de opleiding volgden zijn zeer breed opgeleid in het cyberdomein. Zij kunnen binnen Defensie ingezet worden op verschillende terreinen, zoals deze omschreven zijn in de Defensie Cyber Strategie, waaronder Law Enforcement. Op pagina 11 van dit KMarMagazine kunt u nog meer lezen over cyber.

Eén uitvraagmoment voor FPS fase 3

Het FPS Fase 3-quotum voor 2016 is vastgesteld op 100 doorstroomplekken. Dat heeft de Marechausseeraad besloten. Er is nu een verdeling gemaakt van het quotum over de districten, het LTC, OTCKMar en de Staf CKMar. In tegenstelling tot eerdere berichten vindt er dit najaar 1 uitvraagmoment plaats en wel in september 2016.

De volgende medewerkers kunnen in september deelnemen aan de uitvraag voor een fase 3-aanstelling:

- wachtmeesters der eerste klasse in FPS fase 2 zonder een definitief negatief doorstroombesluit;

- wachtmeesters in FPS fase 2 die op of voor 1 november 2016 worden bevorderd tot wachtmeester der eerste klasse;

- wachtmeesters der eerste klasse in FPS fase 2 die een brief hebben ontvangen dat zij in 2016 van rechtswege in beschouwing moeten worden genomen.

 Door het eerdere besluit om de uitvraagmomenten voor FPS fase 3 te verschuiven, kan het voorkomen dat collega's niet tijdig duidelijkheid krijgen. Voor de betreffende collega's wordt dan het fase II-contract verlengd, zodat zij alsnog 3 jaar voor het einde een definitief besluit over hun aanstelling ontvangen.

Meer informatie over FPS fase 3 kunt u vinden op het intranet van de KMar.