Tekst Robert den Hartog
Foto Paris Hidden (video) en Corina van Marm (montage)

Jamie van Schagen, student Leergang Marechausseebeveiliger

Jamie van Schagen begon op 29 februari aan de Leergang Marechausseebeveiliger op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn. Ze werkte, voordat ze aan haar opleiding bij de Marechaussee begon, bij een sportschool. Daar gaf ze onder andere lessen in cardio en bodypump. Maar ze zocht iets nieuws.

Een sportieve baan en dan het liefst ook afwisselend en uitdagend. Dat was de uitkomst van haar beroepskeuzetest. Toen Van Schagen de vacature voor marechausseebeveiliger op internet zag, besloot ze te solliciteren. "Ik hoop dat ik na mijn opleiding kan doorstromen naar de rang van wachtmeester en dat ik mijn ervaring uit de sportschool kan gebruiken voor bijvoorbeeld een functie als IBT-instructeur."

Op de eerste dag maakten de studenten van lichting 16-02 kennis met elkaar en met het kader. Ook handelden ze een aantal administratieve zaken af, namen ze spullen in ontvangst en testten ze hun conditie. Hoe anders is het 3 dagen later tijdens het introductiebivak in Ermelo. De overstap vanuit de burgermaatschappij naar het militair zijn ging gepaard met regen en kou en zorgde voor de nodige knakmomentjes.

Benieuwd hoe het Jamie verging tijdens haar eerste week van de opleiding?

Meedoen aan 'Een dagje KMarren met...'?

Wil jij ook een keer je werk laten zien in 'Een dagje KMarren met...'? Neem dan contact op via kmar.magazine@mindef.nl