x
PowNed

Bijtende militair aangehouden

De Marechaussee heeft een 24-jarige militair opgepakt op verdenking van mishandeling van een NS-conducteur en een mede-treinreiziger. Toen de NS-medewerker de verdachte uit Wezep aansprak op zwartrijden, beet de man hem in de duim. Een medereiziger die tussen beiden kwam, werd ook gebeten. De militair wordt volgens de Marechaussee verdacht van zware mishandeling en is ingesloten.

x
NOS

Passagier verwart vliegtuigdeur met toiletdeur

Op een vlucht van Edinburgh naar Amsterdam heeft een man geprobeerd een vliegtuigdeur te openen. Naar eigen zeggen was hij in de veronderstelling dat het de deur naar het toilet was, bericht The Telegraph. De Brit werd op Schiphol aangehouden door de Marechaussee en kreeg een boete van 600 euro.

x
NOS

Medewerker Marechaussee lekte informatie naar criminelen

Een medewerker van de Marechaussee heeft vertrouwelijke informatie gelekt naar criminelen. De man is deze week veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Vorig jaar startte het Team Zware Criminaliteit van de Marechaussee een onderzoek naar drugshandel. Hieruit kwam naar voren dat een verdachte in het onderzoek in contact stond met iemand van de Marechaussee. De medewerker heeft informatiesystemen van de Marechaussee misbruikt.

x
Radio EenVandaag

Commandant Marechaussee: 'Fort Europa is een illusie'

De Marechaussee heeft in een maand tijd 30 verdachten van mensensmokkel opgepakt. Dat maakte de commandant van de Koninklijke Marechaussee, Hans Leijtens, bekend in Radio EenVandaag. Sinds 14 september is er intensiever toezicht op de Nederlandse grenzen met buurlanden Duitsland en België.

x
Nu.nl

Binnen maand 30 verdachten van mensensmokkel opgepakt

De Marechaussee heeft sinds het opschroeven van mobiele controles op 17 september zo'n 30 verdachten van mensensmokkel opgepakt. De extra controles zijn nodig om een beter inzicht te krijgen in de mensensmokkel in Nederland. Daarmee kan deze 'ernstige' vorm van criminaliteit beter bestreden worden, kondigde de Marechaussee eerder aan.

x
De Telegraaf

Illegale Chinezen in koelcel

Een speurhond van de Koninklijke Marechaussee sloeg tijdens een controle in een Chinees restaurant aan bij een koelcel waarin 2 illegalen verstopt zaten. De 2 illegale Chinezen hadden geen vergunning om in Nederland te mogen werken. De eigenaar van het restaurant kan zich opmaken voor een boete van vermoedelijk 16.000 euro.

x
transport-online.nl

5 mannen opgepakt voor grote drugssmokkel

Het CargoHarc-team Schiphol heeft 5 verdachten aangehouden in een groot onderzoek. Zij worden ervan verdacht duizenden kilo's verdovende middelen het land te hebben binnen gesmokkeld via Schiphol en de haven van Rotterdam. Het CargoHarc-team Schiphol (een samenwerkingsverband van Koninklijke Marechaussee, FIOD en Douane) is onder leiding van het OM Noord Holland een onderzoek gestart.

x
Denhaagfm.nl

Commando-overdracht Marechaussee op Binnenhof

Luitenant-generaal Harry van den Brink wordt donderdag 5 november, in aanwezigheid van minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, aangesteld als Commandant der Koninklijke Marechaussee. Hij volgt hiermee luitenant-generaal Hans Leijtens op. De commando-overdracht vindt, met het bijbehorende ceremonieel, plaats op het Binnenhof in Den Haag.