Tekst wachtmeester Leon Pennenburg
Foto Kees Leusink en Maurits Helfensteijn (video)

Videoverslag van de NCO

Ruim 200 collegas hebben 18 september de tiende Nationale Conferentie Onderofficieren (NCO) van de KMar bezocht. In t Harde praatten en dachten ze mee over de toekomst van de KMar. KMarMagazine bezocht de NCO en maakte een videoclip over de ervaringen van de collegas.

Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens en wapenadjudant Ed Schuur verzorgden de opening. CKMar vertelde nog eens in het kort hoe de toekomstige ontwikkelingen binnen de KMar eruit zien. Dit was ook gelijk de rode draad door de hele dag. In voorlichtingssessies vertelde brigadegeneraal André Peperkoorn, commandant van het Landelijk Tactisch Commando over de grote lijnen van de nieuwe KMar-opzet. In interactieve workshops konden de onderofficieren ook meedenken over de toekomstige organisatie.

x
Op een speciaal ingerichte ‘marktplaats’ waren ook de nationale politie en de douane aanwezig.

Internationaal

Veel collega's kwamen in ’t Harde oude bekenden tegen en zo konden ze de dag ook gebruiken om bij te praten. Op een speciaal ingerichte ‘marktplaats’ waren ook de nationale politie en de douane aanwezig. Ook buitenlandse ketenpartners bezochten de NCO. Duitse, Poolse, Spaanse, Italiaanse, Franse en een Belgische collega vertelden op de NCO over hun werkzaamheden en hun samenwerking met de KMar.