07

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 07

Leijtens' Long Tweet

x

@lgenleijtens: Trots op alle militairen die ik vandaag op Prinsjesdag als Gouverneur van de Residentie mocht inspecteren. Top gedaan! #prinsjesdag2014

x

Dit jaar mocht ik voor de derde keer in mijn rol als Gouverneur der Residentie mijn ceremoniële inspectierit langs de route van de Prinsjesdag-stoet afleggen. Net zoals de vorige keren omlijstte de krijgsmacht deze voor onze democratie belangrijke dag met passend ceremonieel. Elk jaar geven de Nederlandse militairen daarmee een indrukwekkend visitekaartje af.

Toch was er dit jaar ten minste één ding anders dan andere jaren. Onze Koning meldde namens de regering dat er voor het eerst sinds lange tijd weer extra geld voor Defensie wordt uitgetrokken. Dat beschouw ik als méér dan alleen een reactie op wat er allemaal in onze onrustige wereld aan de hand is. Ik zie het ook als een uitingsvorm van een groter draagvlak voor het onmisbare werk van de mensen van Defensie. Militairen kunnen het niet alleen, wij hebben steun nodig. Dat die steun nu lijkt te groeien is niet alleen goed voor Defensie, maar voor heel Nederland.

x