06

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 01

Hoe werkt dat eigenlijk?

Wachtmeester-1 Arie Sip is medewerker Intell/Centralist bij de Real Time Intelligence Desk (RTID) op de Koningin Máximakazerne in Badhoevedorp. De RTID is nu beperkt landelijk actief en straks - als het Profiling Targeting & Tasking Centre een feit is - wordt dit het landelijke knooppunt voor centrale bevragingen. De RTID heeft een compleet overzicht over de systemen van de Marechaussee, politie, justitie, douane en recherche. Iedere marechaussee op straat kan dan met zijn bevraging bij Arie of een van zijn collega’s terecht. Dat kunnen bevragingen zijn over personen, maar ook over voertuigen en goederen, die de teams zelf niet kunnen afwerken.

Klik op de plus-tekens in de foto voor meer informatie.

Bij calamiteiten kunnen we live meekijken met beelden die in de Camera Toezichtruimte binnenkomen en ondersteuning verlenen daar waar mogelijk.

Automatische Kentekenplaatherkenning (ANPR). Dit systeem haalt de kentekens van alle voertuigen die naar Schiphol komen door een database.

Radio- en Alarmerings Bedieningssysteem (RABS) met touchscreen. Dit is het bedieningssysteem van C2000; het digitale netwerk waarover marechaussees op straat meldingen doorgeven.

Het bevragingssysteem. In verschillende informatiesystemen kunnen we persoonlijke gegevens natrekken en eventuele strafbare feiten vinden.

Deze 2 schermen vormen het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS). Met het GMS kunnen wij op de meldkamer de meldingen van collega’s aannemen en deze coördineren.

Last Call Recorder. Alle gesprekken slaan we digitaal op. Als er onduidelijkheden zijn, kunnen we ze altijd terugluisteren.