Het eerste digitale KMarMagazine is een feit. Het cluster Communicatie, Ceremonieel & Evenementen van de KMar en het Mediacentrum Defensie doen er alles aan om een KMarMagazine te maken waar u inhoudelijk wat aan heeft, maar ook technisch iets mee kunt. En daar is de hulp van de lezer bij nodig. U kunt ons helpen door eventuele problemen te melden of vragen te stellen. Vindt u iets niet helemaal handig werken of hapert de techniek op het device dat u gebruikt, laat het ons weten: kmar.magazine@mindef.nl. Via dat e-mailadres kunt ook suggesties voor onderwerpen doorgeven.

x

Instructievideo en extra tips

We hebben om het iedereen nóg gemakkelijker te maken om het KMarMagazine te lezen een korte instructievideo gemaakt. 

Vier extra tips

  1. Het KMarMagazine werkt het best wanneer een moderne versie wordt gebruikt van de verschillende systemen (Windows, Firefox, Safari)
  2. Wanneer u gebruik maakt van het zogenoemde Bring Your Own Device-systeem van Defensie en dus via uw eigen computer, tablet of smartphone uw defensie e-mail kunt lezen, dan zorgt de beveiligde verbinding er voor dat het magazine niet goed zichtbaar zijn. Schakelt u in dat geval de zogenoemde VPN-verbinding uit. U kunt dan tijdelijk uw defensie e-mail niet meer lezen maar wel alle elementen van het online magazine bekijken.
  3. Abonneren met een e-mailadres dat eindigt op @mindef.nl is niet handig. U kunt het KMarMagazine alleen op internet bekijken en niet op het intranet (dit is technisch niet mogelijk). Een mindef-adres betekent bijvoorbeeld dat u de filmpjes en multimedia-elementen niet kunt bekijken.
  4. Het kan, afhankelijk van de kwaliteit van de internetverbinding, voorkomen dat een pagina niet goed ‘laadt’. Ververst u de pagina dan nog een keer, meestal verschijnt dan de hele pagina.