NosTV Bonaire

Video: Biker-opleiding Bonaire

NosTV Bonaire heeft op youtube een video geplaatst van de IBT biker-opleiding op Bonaire en Curaçao. Het was een bijzondere opleiding, omdat niet alleen KMar-collega’s in deze opleiding zaten maar ook collega’s van de lokale politie. Zo oefenden onder andere het gezamenlijke optreden.

IBT biker-opleiding op Bonaire en Curaçao (externe link)

Dagblad Trouw

Busje met drugsafval ramt Marechaussee

Dagblad Trouw meldt dat er vaten met drugsafval in het Limburgse dorp Sint Odiliënberg zijn gevonden. Marechaussee en politie arresteerden op de N271 bij Venlo een inzittende van een bestelbus met daarin vaten met een chemische stof. In de auto lagen meerdere jerrycans met drugsafval. De bestuurder van de bus wist te voet te ontkomen, de aanhouding van de 44-jarige man uit Roermond volgde na een achtervolging over de A73. Een patrouillewagen van de Marechaussee werd bij het tot stoppen dwingen van de vluchtauto geramd. 

Dagblad van het Noorden

240 kilo koper onderschept

De brigade Oostgrens-Noord van de Koninklijke Marechaussee heeft tijdens een mobiele controle op de A37 een 36- en 60-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal en heling van koper. Dat scheef het Dagblad van het Noorden. Na controle van de reisdocumenten van de 34-jarige bestuurster uit het Duitse Ahmen, haar kind en 2 mannen (afkomstig uit Hoogeveen en Dordrecht), viel het de marechaussees op dat de vering van de auto aan de achterzijde volledig was ingezakt. In de kofferbak werd 240 kilo koper aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling.

ANP

Marechaussee pakt hennepkwekers op

Het ANP schrijft dat de Marechaussee twee mannen van respectievelijk 41 en 47 jaar uit het Zeeuwse Kapelle heeft aangehouden. Bij beiden werd een hennepplantage gevonden. Het duo was allebei voormalig militair. Het onderzoek van de Marechaussee begon vorig jaar al, na tips over criminele activiteiten van het tweetal dat toen nog wel militair was.

AT5

Bulgaar aangehouden op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol een Bulgaarse man aangehouden met een vals identiteitsbewijs en een houten knuppel. Dat bericht AT5. De Marechaussee controleerde op de luchthaven de documenten van de Bulgaar en twee andere passagiers van zijn auto. De Bulgaarse identiteitskaart en rijbewijs van de bestuurder waren nep. Daarnaast zag de Marechaussee een houten knuppel naast zijn stoel liggen. De bestuurder werd aangehouden voor het bezitten van een wapen, op verdenking van het aanbieden van valse documenten en valsheid in geschrifte. 

omroep Gelderland

Gestolen auto's onderschept

Samenwerkende opsporingsdiensten hebben op de rijksweg A12 ter hoogte van Arnhem 2 gestolen auto’s in een oplegger aangetroffen. Dat meldt omroep Gelderland. De gloednieuwe Range Rover Evoque en een Lexus 400 waren eerder in België gestolen. De 47-jarige chauffeur van de Letse oplegger is aangehouden en ingesloten. De Marechaussee hield ook een buitenlander aan die in het bezit was van een vals Pools rijbewijs en stelde een nader onderzoek in. De recherche hield een man aan als verdachte, die in zijn auto een vuilniszak vervoerde met daarin 1 kilo marihuana.

Arrondissementsparket Oost-Nederland

Verdachte verduistering aangehouden

Het Arrondissementsparket Oost-Nederland schrijft dat een 51-jarige man uit Denekamp is uitgeleverd door Portugal en bij aankomst in Nederland is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Hij wordt verdacht van verduistering. Op 3 januari 2014 deed een begrafenisvereniging uit Denekamp aangifte van verduistering van gelden. De Koninklijke Marechaussee droeg de verdachte over aan de politie. 

Landelijk Parket

Mensenhandelaar in Nigeria aangehouden

Het Landelijk Parket meldt dat de autoriteiten in Nigeria in de hoofdstad Lagos op verzoek van het Landelijk Parket een verdachte van mensenhandel hebben aangehouden. De 49-jarige Nigeriaan is een van de hoofdverdachten in een groot onderzoek van de KMar en de nationale recherche. Ze richtten zich op de handel in Nigeriaanse meisjes die tot 2007 in Europa werden uitgebuit in de prostitutie. De rechtbank in Abuja heeft een eerste zitting gehouden over het verzoek de verdachte uit te leveren aan Nederland. De uitleveringszaak wordt woensdag 12 maart voortgezet.

L1 Radio en TV

Roemenen aangehouden voor mensensmokkel

De brigade Limburg-Zuid heeft tijdens een MTV-controle een 26- en een 37-jarige Roemeense man aangehouden op verdenking van mensensmokkel. L1 Radio en TV berichten dat marechaussees de inzittenden van een auto tijdens een MTV-controle op de A76 bij Stein controleerden. De bestuurder en bijrijder toonden de marechaussees geldige Roemeense reisdocumenten. Op de achterbank van de auto bevond zich een man zonder reisdocumenten. De bestuurder en bijrijder legden tegenstrijdige verklaringen af over hun reis en de man op de achterbank. Hierop hebben de marechaussees de mannen aangehouden op verdenking van mensensmokkel.