09

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 25

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

Spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen genomen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

Wat een fijn moment voor matroos Brittney Sharp! Met een hartstochtelijke zoen verwelkomt haar man haar op de kade van de Amerikaanse haven in San Diego Californië. Sharp is kort daarvoor met het schip USS Boxer teruggekeerd na een 7 maanden durende uitzending. Best logisch dat manlief erg blij is. Foto: MCS3 Justin Whitley, U.S. Navy.

13 marechaussees kregen eind vorige maand de Herinneringsmedaille Internationale Missies opgespeld. Ook de kinderen van de militairen kregen een medaille. Zij hebben hun vader of moeder immers maandenlang moeten missen. Foto: Phil Nijhuis. 

Deze foto werd gemaakt op de Edese Heide tijdens een slingery oefening. Foto: Arie van Hensbergen.

Begin januari neemt het Korps Mariniers 14 nieuwe, groene DMV Anaconda’s in gebruik. Volgende week staat de levering gepland op de Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe. Eerder dit jaar werd de uitvoering in desertkleur al gepresenteerd. Foto: Ad Stegeman.

Ook dit jaar werd Missie Max weer georganiseerd. Een gezellige middag voor familieleden van uitgezonden militairen om hen een hart onder de riem te steken. Er waren onder meer optredens van bekende artiesten en live verbindingen met de missiegebieden. Foto: Hans Roggen. 

Het vliegveld van Bamako in Mali was voor tal van Nederlandse militairen het beginpunt (en einde) van hun uitzending in het Centraal-Afrikaanse land. Hoewel bijna al onze landgenoten weer thuis zijn gaat de missie gewoon door. Om materiaal op te halen huurde de Bundeswehr een reusachtige Antonov 124-100 in. Foto: Sebastian Nothing Bundeswehr.de.

Het gebouw van de Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden (SGBO) van de marechaussee op de Koningin Maximakazerne in Badhoevedorp heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. Zo beschikt de ruimte nu onder meer over VTC (Video Tele Conference), C2000, camerabeelden van Schiphol en andere belangrijke objecten in Nederland en mobiele camerabeelden vanuit voertuigen. Foto: sergeant Cinthia Nijssen.

Het is niet zo dat de aanwezigen van een symposium in Stroe niet geïnteresseerd waren in de spreker, maar het was een interactief symposium waarbij met een smartphone meegedaan moest worden. Foto: Jarno Kraayvanger.