08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 23

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen genomen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

Het Mariniersmuseum Rotterdam heeft vorige maand op toch wel spectaculaire wijze de tentoonstelling ‘Mariniers op Missie’ geopend. Foto: Louis Meulstee.
Op deze en de volgende foto ziet u een helocasting oefening met een Cougar van 300 squadron en special operation forces. Foto: Marco Ferrageau
Het SOF Air Squadron in actie. Foto: Corné Rodenburg
Tijdens een oefening maakt de crew (3 piloten en 4 loadmasters) van een Chinook een tussenstop bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. De voormalig vliegbasis was ooit de thuisbasis van de transporthelikopter. Aan de landing ging een navigatie en fastrope oefening vooraf. Foto: Manolito Jaarsma.
Deze foto werd vorige maand genomen tijdens de logistieke oefening Urban Rotterdam. Onder meer het laden en lossen van containers werd beoefend, alsmede het innemen van een loods en optreden in verstedelijkt gebied. Foto: Aaron Zwaal (MCD).