08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 19

LENS

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen gemaakt door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

De Cavalerie Ere-Escorte is klaar voor Prinsjesdag. Foto: Rob Gieling.

Deze foto werd genomen tijdens de Operational Readiness Aeromedevac Course (ORAC) op de Amerikaanse basis Fort Hood. Het gaat hier om medische evacuaties door de lucht. Foto: sergeant Jan Dijkstra.

Defensie verleent noodhulp op de Bahama’s. Foto: sergeant-majoor Sjoerd Hilckmann.

Een optreden van de Marinierskapel Tamboers en Pijpers in Zwitserland. Foto: Bart van Tienen

“Hierbij aanvaard ik het commando van de Koninklijke Marechaussee.” Met deze woorden nam luitenant-generaal Hans Leijtens op een zonovergoten Binnenhof het commando over de marechaussee op zich. De scheidende commandant, Harry van den Brink kreeg van minister Bijleveld een Koninklijke Onderscheiding. Foto: sergeant-majoor Maartje Roos.

Eerder deze maand werden gebrevetteerde luchtverkeersleiders en luchtgevechtsleiders onderscheiden met een ‘wing’. Niet gebrevetteerde specialisten binnen het vakgebied ‘Air Control’ kregen de ‘Graduation Coin’. Foto: Phil Nijhuis.

In het Roemeense Cincu draait 105 Geniebataljon de afgelopen weken de oefening Engineer Victory, in samenwerking met verschillende civiele partijen. Bijzonder aan deze oefening is dat bouwwerken die voor de oefening worden gemaakt, zoals een loods en wegen, daadwerkelijk blijven staan. Foto: sergeant Aaron Zwaal

Deze kersverse luchtmachters hebben zojuist de Algemene Militaire Opleiding (AMO) afgerond.

Defensie kiest steeds vaker voor elektrische voertuigen. Foto: Valerie Kuypers.