08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 07

LENS

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

De nieuwe SMART-L radar van Thales wordt op Zr.Ms. De Zeven Provinciën geplaatst. Deze radar kan een ballistische raket buiten de dampkring detecteren en volgen. Foto: John van Helvert.

240 Dienstencompagnie in de High Mobility Container Kitchen. Een nieuw containersysteem met ingebouwde keuken met koeling, snijruimte en een plek voor koken, bakken en braden. En met een groot raam, om het verse voedsel uit te serveren. Op deze manier moeten verse maaltijden in het veld aangeboden worden.

Eerder deze maand vond in Huis ter Heide een seminar plaats voor kolonels en generaals met 1 ster. Op deze foto het rangonderscheidingsteken van een kapitein ter zee. Foto: Phil Nijhuis.

De nieuwe Scania XT vervangt de oude viertonner van Defensie. De vrachtwagen wordt nu alleen nog in Oirschot gebruikt als lesvoertuig, bedoeld voor bijscholing. Foto: Jarno Kraayvanger.

Peter Tervoort stuurde deze foto, uit de collectie van zijn vader (1914). Op de foto staat vermoedelijk rij-instructeur wachtmeester (Van) Beverwijk. “Het vreemde voor mij is wel dat hij zit op een liggend paard. Het paard zou ‘in dekking’ zijn.” Foto: Peter Tervoort.

Sergeant-majoor Sebastiaan maakte deze foto tijdens zijn missie in Mali. Op het beeld is een operationele airdrop te zien, om de eenheid van brandstof en water te voorzien. Foto: sergeant-majoor Sebastiaan.

4 oud-stagiaires van de luchtmacht kregen voor hun inzet een ballonvaart aangeboden. Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann.