08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 06

LENS

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

De Surface Assault & Training Group (SATG) van het Korps Mariniers oefende in Noorwegen. De koudweertraining is een jaarlijks terugkeren programma om de manschappen in een paar weken winterhard te maken.

De Elementaire Mariniers Opleiding (EMO) zit erop voor deze mannen. Op de Van Ghentkazerne in Rotterdam ontvingen ze de felbegeerde baret met het ‘rode’ anker. Foto: Phil Nijhuis.

Het KDC-10-tankvliegtuig van de luchtmacht maakte zijn debuut tijdens Red Flag, een grote internationale oefening op luchtmachtbasis Nellis onder de rook van Las Vegas. Foto: sergeant-majoor Gerben van Es.

Onder toeziend oog van ervaren collega’s oefenen nieuwe marechaussees tijdens een uitgebreide verkeerscontrole nabij Schiphol hun vaardigheden voor de politiedienst. Variërend van het meten van snelheid en controleren van voertuigen tot handhaving van de taxiwet. Foto: sergeant-majoor Hille Hillinga.

Het orkest van de Belgische Marine speelt tijdens de Nacht van de Militaire Muziek in het Nationaal Militair Museum. Tijdens de Nacht van de Militaire Muziek maakte het publiek op een vernieuwende wijze kennis met de militaire muziek. Foto: Herman Zonderland.

Majoor der mariniers Koen onderweg over de fonkelnieuwe testbaan voor militaire garderobe, de LEAP (Load Effects Assessment Program). Het parcours is bedoeld om te testen of de gevechtsuitrusting voor de operationele militair aan de eisen voldoet. Foto: Hans Roggen.