08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 03

LENS

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden.

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

Een pathfinder overziet de Edese Heide tijdens een grote slingload-oefening. Pathfinders zijn gespecialiseerd in het verkennen, vinden en (vrij)maken van landingsplaatsen voor bijvoorbeeld helikopters of parachutisten. Foto: Bert van der Linden.

Op deze foto wordt tijdens de redeployment van de missie in Jordanië een KDC-10 tank- en transportvliegtuig geladen. Foto: sergeant-majoor Hille Hillinga.

Oranje hoedjes typeren de zitplaatsen van de Nederlandse delegatie tijdens de officiële overdracht van de 3e Nederlandse F-35. Foto: korporaal Jasper Verolme.

Ger Achterhof (89) werd vorige maand benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van defensieminister Ank Bijleveld. Foto: sergeant-majoor Hille Hillinga.

Defensiemedewerkers gaan enthousiast op de foto met oud-schaatser Mark Tuitert tijdens een bijeenkomst over Duurzame Inzetbaarheid. Defensie maakt medewerkers steeds vaker bewust van gezondere keuzes om personeel inzetbaar te houden. Allerlei onderwerpen passeerden de revue; van gezonde voeding tot fitness. Foto: Hans Roggen.

De vlag die op 6 juni 1944 door de Amerikanen werd meegenomen bij de invasie in Normandië is tot 17 februari te zien in de Kunsthal in Rotterdam. Op deze foto wordt de vlag met militair eerbetoon de Kunsthal in gedragen. Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann.

Tijdens de officiële overdracht van de 3e Nederlandse F-35 in het Texaanse Fort Worth eind vorige maand werd de muziek verzorgd door onder andere de Nederlandse dj’s Sunnery James en Ryan Marciano. Foto: korporaal Jasper Verolme.