08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 24

LENS!

Tekst ritmeester Bianca Brasser
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen.

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie en video laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie en video verandert alles om ons heen.

In deze editie van LENS! kijken we terug op de mooiste foto’s van de afgelopen maand.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden.

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s of video’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb en video's in origineel formaat van circa 1 minuut.

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) is deze maand verhuisd naar een andere locatie op de Frederikkazerne in Den Haag. Daarmee is het terug op de plek die het begin jaren 90 verliet. Foto: Valerie Kuijpers

Bij een aardbevingsoefening in het Groningse Zuidwolde ondersteunde Defensie de hulpverleningsdiensten. Zo werd deze unmanned aerial vehicle (uav), of populair gezegd drone, ingezet om vanuit de lucht een overzichtsplaatje te geven. Foto: Jarno Kraayvanger

De drone op de vorige foto, Puma genaamd, werd vanuit een voertuig bestuurd. Foto: Jarno Kraayvanger

Op vliegbasis Eindhoven wordt onderhoud uitgevoerd aan de motor van een C-130 Hercules. Foto: Phil Nijhuis

Vliegbasis Eindhoven is een militaire vliegbasis, maar met civiel medegebruik. Foto: Phil Nijhuis

Feest op de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Met een mars door Breda werd haar 190e verjaardag gevierd. Foto: Rob Gieling

Het 353-jarig bestaan van het Korps Mariniers werd in Rotterdam muzikaal gevierd tijdens het Korpsconcert, verzorgd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers. Foto: Louis Meulstee

Zo’n 50 mariniers hebben hun opleiding afgerond. Op de Van Ghentkazerne in Rotterdam kwamen zij binnen na de loodzware eindmars. Foto: Louis Meulstee

Voor deze reservist van Defensity College zit haar militaire opleiding er ook op. Samen met haar collega’s kwam zij na een mars binnen op het Marine Etablissement Amsterdam. Dankzij Defensity College krijgen studenten een bijbaan bij Defensie. Foto: Phil Nijhuis

Bij een bevordering krijgen militairen een hogere rang. Volgens traditie worden de nieuwe strepen of sterren nat gemaakt met bier. Zo ook bij deze student van Defensity College. Foto: Phil Nijhuis