07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 21

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

FOTO'S GEZOCHT!!

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden.

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele beelden van minimaal 500 kb. 

Een bijzondere close-up van een F-35 in de omgeving van de Amerikaanse legerbasis Fort Hood. Foto: sergeant Jan Dijkstra.

Tijdens een oefening in Oirschot stormt een marinier, die hier een tegenstander speelt, luid schreeuwend en ‘vurend’ op een MAG-schutter af. Foto: John van den Boogaart.

Een foto vanuit de verkeerstoren op militair luchtvaartterrein Deelen, waar een Chinook vertrekt. Foto: Hans Roggen.

Een kapitein-vlieger-instructeur geeft een demonstratie in de PC-7 Flight Simulator, tijdens een bezoek aan het 131 Squadron op vliegbasis Woensdrecht. Foto: Carlo van Tartwijk.

Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) heeft weer een nieuwe lichting aspirant-officieren geïnstalleerd. Na deze installatie mogen ze zich adelborst noemen. Foto: Phil Nijhuis.

Voor deze dame kunnen de Invictus Games beginnen. Morgen begint het internationale sportevenement voor militairen, die door of tijdens de dienst geestelijk en lichamelijk gewond zijn geraakt. Foto: John van Helvert.

Met de nieuwe rapid DNA-techniek kunnen militairen binnen 1,5 uur op locatie een DNA-profiel verkrijgen. In deze loods gebeurt het. Foto: Louis Meulstee.

Chris Sluijters heeft op de Ermelosche Heide, tussen de buien door, deze foto gemaakt van een oefening met Chinooks en Apaches. Foto: Chris Sluijters.