08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 17

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we u voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s en video’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateur beeldmakers.

Nu ook video's gezocht

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie en video laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie en video verandert alles om ons heen.

FOTO & VIDEO GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s of video’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb en video's in origineel formaat van circa 1 minuut.

Het pantserrupsvoertuig CV90 en het wielvoertuig Fennek hebben vorige week de schietbaan voor bepantserde militaire voertuigen aan de oostgrens van Litouwen getest. Tijdens de laatste inspectie voor ingebruikname werd de baan door verschillende voertuigen uit Duitsland, Tsjechië en Nederland gecontroleerd om te zien of alle doelen goed zichtbaar zijn.

Op 8 september is het weer Open Monumentendag. Dan gaat onder meer de Kromhoutkazerne in Utrecht open voor publiek. Tussen de moderne gebouwen op deze kazerne zijn nog overblijfselen van het historische Fort Vossegat te zien. Foto: eerste luitenant Tom Goossens.

Overblijfselen van Fort Vossegat op de Kromhoutkazerne in Utrecht. Foto: eerste luitenant Tom Goossens.

Overdracht ex-Hr. Ms. Mercuur door de Defensie Materieel Organisatie aan de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen. Foto: sergeant-majoor Gerben van Es.

Medewerkers van de landmacht ondersteunen Maarten van der Weijden bij zijn 11-stedenzwemtocht met uitleesapparatuur aan zijn lichaam. Foto: sergeant Jan Dijkstra

Het Logistiek Centrum Woensdrecht draagt de eerste NH90 maritieme gevechtshelikopter in de definitieve aankoopconfiguratie over aan het 860 Squadron van de luchtmacht. Foto: sergeant-majoor Gerben van Es.

Verkenners van de landmacht verdekt opgesteld in een bosrand. De verkenners krijgen extra uitrusting, waaronder een spiegelreflexcamera, go pro en een compacte camera. Foto: Jarno Kraayvanger.