08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 12

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

Uw foto's gezocht!

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we je voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen.

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

FOTO’S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen -en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. Heeft u dit vastgelegd? Stuur uw foto’s dan met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb.

‘Pfff’, denken die gasten…‘lag ik maar weer op Mambo Beach’. Onderluiks zweten tijdens een oefening in het Caribisch gebied. Foto: sergeant-majoor Maartje Roos.

Deze Franse para - in actie tijdens een oefening in Nederland - bewijst dat niet alleen kinderen geen moment gescheiden kunnen worden van hun favoriete knuffel. Foto: sergeant Jan Dijkstra.

Tsja, en waar had je die ID nou ook weer gelaten? ‘Wapenbroeders’ van de Koninklijke Marechaussee en 11 Luchtmobiele Brigade geven tijdens een gezamenlijke oefening deze man rustig de tijd om zijn rijbewijs op te vissen. Foto: Herman Zonderland.

Litouwse bossen lenen zich tijdens de multinationale oefening Saber Strike uitstekend voor een ontspannen verkenning te voet. Foto: korporaal Jasper Verolme.

De P-CDS generaal-luitenant Martin Wijnen zit tijdens een luchtmachtoefening in Brabant op de eerste rij. Foto: Marco Ferrageau.

Werk je met explosieven, is er natuurlijk niets mooier dan zo af en toe een flinke detonatie afleveren. In dit geval eentje die Curaçao wakker schudt. Foto: sergeant-majoor Maartje Roos.