08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 09

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

Uw foto's gezocht!

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we je voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

FOTO’S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. Heeft u dit vastgelegd? Stuur uw foto’s dan met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb.

Koninklijk tehuis voor oud-militairen en Museum Bronbeek was eind april het decor voor een commando-overdracht. Onder toeziend oog van gasten uit binnen- en buitenland droeg kolonel Dulfer het commando over aan kolonel Van Dreumel. Foto: Louis Meulstee.

Deze bijzondere foto werd genomen op de Normandy American Cemetery and Memorial in het Franse dorp Colleville-sur-Mer, waar 9.387 Amerikaans militairen begraven zijn. Tussen alle kruizen stond dit ene Amerikaanse vlaggetje. Foto: Renzo Versteeg.

Een oefening met een FRISC-motorboot op de Middellandse Zee. Foto: sergeant Jan Dijkstra.

Vliegtuigspotters op luchtmachtbasis Leeuwarden tijdens de oefening Frisian Flag. Foto: John van Helvert.

Een gezamenlijke oefening van de Koninklijke Luchtmacht , het Korps Commandotroepen, Korps Mariniers en 11 Luchtmobiele Brigade in het Hollands Diep. Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann.

Nee, hier probeert de Pantserhouwitser 2000 geen Cougar-helikopter uit de lucht te schieten. Het is een oefening van de landmacht op de Oirschotse Heide, met steun van de luchtmacht. Foto: Andre Luijtelaarvan.

In Loppersum heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie een 250 lbs bom vrijgemaakt en vernietigd, in samenwerking met het bedrijf Riel Explosive Advice & Services. Foto: Sander Bakker.

Op de Oirschotse Heide oefenen genisten in het opsporen van mijnen. Foto John van den Boogaart.

Joris van Boven wist de C-130 Hercules op foto vast te leggen, die met zonsondergang vertrok vanaf Vliegbasis Eindhoven.