07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 08

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

Uw foto's gezocht!

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we je voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen.

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

FOTO’S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. Heeft u dit vastgelegd? Stuur uw foto’s dan met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb.

Slagwerker sergeant-majoor Menno Bats gaat helemaal op in de muziek tijdens een optreden van de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Foto Paul Tolenaar.

Deze foto werd genomen tijdens de grootschalige antiterrorismeoefening Port Defender in de havens van Amsterdam en IJmuiden. Foto: Martijn Beekman.

De 40e Mariniersloop, een jaarlijks hardloopevenement in Bergschenhoek, was ook dit jaar weer een succes. Foto: Phil Nijhuis.

Koning Willem-Alexander liet zich vorige week vrijdag rondleiden op vliegbasis Eindhoven. Ook nam hij een kijkje in de C-130 Hercules. Foto: Louis Meulstee.

Eerste luitenant Jonker nam deze foto van F-35’s in 2016 boven Groenland vanuit de KDC-10.

Een dame zit trots kijkend in een historisch militair voertuig tijdens het 'Ouwe Stompen Bal'. Dit is een jaarlijkse rondrit van Soest naar Amersfoort. Foto: Hans Roggen.

De marechaussee voert controles uit bij de veerdienst in Hoek van Holland. Foto: Phil Nijhuis.

De jasjes voor de ondertekening van een overeenkomst in Soesterberg hangen keurig klaar. Foto: Paul Tolenaar.

Een bijzondere foto van een Franse Mirage 2000D tijdens de grote, internationale oefening Frisian Flag op vliegbasis Leeuwarden. Foto: John van Helvert.