Tekst ritmeester Jessica Bode

Jaaroverzicht in beeld en geluid

Nog  twee weken en twee dagen en dan proosten we, al dan niet met champagne en oliebollen, op een nieuw jaar. Een waarin er voor Defensie weer van alles staat te gebeuren. Maar voor het zover is kijken we eerst terug op een mooi en tumultueus 2017.

Het jaar waarin weer geïnvesteerd werd in de krijgsmacht en het jaar waarin duizend militairen en burgermedewerkers de Bovenwindse eilanden te hulp schoten, nadat orkanen Irma, Jose en Maria er hadden toegeslagen. Maar ook de periode waarin de minister en de Commandant der Strijdkrachten hun functie neerlegden, na het OVV-rapport over het dodelijk mortierongeluk in Mali. En het jaar dat 3.600 Nederlandse militairen naar Polen gingen voor een grote internationale oefening onder Nederlandse leiding.

In 2017 was de inzet van de krijgsmacht wederom hard nodig. In onderstaande video passeert het afgelopen Defensiejaar in binnen- en buitenland in vogelvlucht de revue.