Nieuwe naam voor CDC

Defensie Ondersteuningscommando wordt de nieuwe naam van het Commando DienstenCentra (CDC). Wanneer de verandering doorgevoerd wordt, is nog onduidelijk.

De nieuwe naam doet meer recht aan de kerntaak; het ondersteunen van Defensie. De wapenspreuk en het onderdeelsembleem blijven hetzelfde. Het is de bedoeling dat de naam zoveel mogelijk volledig wordt uitgesproken. Wie toch een afkorting wil gebruiken kan dat doen met DOSCO. 

Onder water in- en uitstappen op Zr. Ms. Zeeleeuw

Onderzeeboot Zr.Ms.Zeeleeuw lag eind vorige maand in de haven van Willemstad op Curaçao voor (onderwater)oefeningen met mariniers. De Zr.Ms.Zeeleeuw onderging onlangs een aantal modificaties en deze oefening was de eerste gelegenheid om met het nieuwe materieel ervaring op te doen.

Maritime Special Operatons Forces-eenheden van het Korps Mariniers oefenden verschillende drills, zoals het in- en uitstappen onder het wateroppervlak. Want als het nodig is, moeten zij ongezien aan land kunnen gaan. 

Nieuw NAVO-hoofdkwartier geopend

In aanwezigheid van de Amerikaanse president Donald Trump is op 25 mei het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel geopend.

Het oude, doorleefde gebouw heeft plaatsgemaakt voor een hypermodern complex dat van bovenaf op een reusachtige ribbenkast lijkt. De bouw kostte 1,1 miljard euro, maar zelfs de felste critici van het immense project zijn positief gestemd en zeggen dat het uitblinkt in gedurfde architectuur. 

Geen arbeidsvoorwaardenakkoord Defensie

De vakcentrales voor Defensiepersoneel accepteren het eindbod van Defensie niet.

Het bod van Defensie bood perspectief voor al het personeel. Naast de loonsverhoging ging het bijvoorbeeld om maatregelen om de interne doorstroom te verbeteren. Ook zou Defensie een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar stellen om carrièremogelijkheden binnen of buiten Defensie te vergroten.