01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 24

Defensie in Beeld

Topsport

Wat hebben een professionele wielerploeg en de landmacht met elkaar gemeen? Zo op het eerste gezicht niet zoveel. Toch gaan de wielerploeg Team LottoNL-Jumbo en de Koninklijke Landmacht hun kennis en ervaring met elkaar delen. Topsporters en militairen hebben beiden uithoudingsvermogen, fysieke kracht, mentale weerbaarheid en leiderschap nodig, zo is de gedachte achter de samenwerking. Daarnaast maakt de landmacht graag gebruik van de expertise van de wielrenners op het gebied van trainingswetenschappen en voeding. De samenwerking werd afgetrapt met een teambuilding voor de wielrenners verzorgd door 11 Luchtmobiele Brigade.

Foto: Phil Nijhuis

Schitteren

Concerten zijn voor militaire muzikanten hét moment om te schitteren. En dat deden de leden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers dan ook op 24 en 25 november. Twee keer speelden ze de Rotterdamse concertzaal De Doelen plat ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van het Korps Mariniers.

Foto: Valerie Kuypers

Triest

Mooie plaat , triest verhaal. Duikers van de Defensie Duikgroep visten afgelopen woensdag het lichaam van de 24-jarige Chris Nelson uit het water van de Oudeschans in het centrum van Amsterdam. De Schotse toerist verdween na een ochtendwandeling op 15 november.

Foto: Valerie Kuypers