09

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 09

Commando in Mali

Dagboek van onze helden

Uniek verslag van VN-vredesmissie Minusma

Beleef de Nederlandse militaire missie in Mali door de ogen van een Special Forces Commando die er samen met zijn militaire collega’s voor gaat zorgen dat rust en regelmaat terugkeren in het instabiele noorden van het Afrikaanse land.

In navolging van de succesvolle series Dagboek van Onze Helden (over de missie in Uruzgan) en Missie Kunduz (over de politietrainingsmissie in Kunduz) is vanaf maandag 18 mei de nieuwe serie Dagboek van Onze Helden – Commando in Mali online.

‘Commando in Mali’ laat een nooit eerder vertoond verhaal zien van commando’s middenin de actie. Ruim 300 Nederlandse militairen doen er op dit moment alles aan om Mali weer tot een land te maken waar vrede heerst. Door de inzet van speciale dagboekcamera's geven de specialisten een unieke inkijk in hun leven. Ruim 14 maanden werd er onafgebroken gefilmd met meer dan 30 HD camera’s.

Kijker in vertrouwen

Waar in de vorige series meerdere militairen met dagboekcamera’s werden gevolgd, staat in Missie Mali één hoofdpersoon centraal: de commando. We zien en horen alles wat hij denkt en meemaakt, vanuit zijn point of view. Op deze manier neemt de commando de kijker 'in vertrouwen' mee de missie in. Hij kijkt als het ware door zijn ogen. Hierdoor voel je je nog meer betrokken bij alles wat zich in Mali afspeelt.  

‘Het is een soort no mans land... Niemand weet precies wat er gaande is’

In alle afleveringen kijken we mee door de ogen van ‘onze held’ de commando. Een man van begin dertig die al het een ander heeft meegemaakt en nu in Mali inlichtingen verzameld voor de VN. Hij neemt zijn taak uiterst serieus. We zien hem praten met de plaatselijke bevolking, in overleg met rebellen en bij het oplossen van steeds weer opduikende problemen. Zijn perspectief zorgt voor nooit eerder vertoonde beelden en maakt de serie Commando in Mali een wereldwijd unicum.  

Dagboek van Onze Helden - Commando in Mali heeft alles in zich om het succes van zijn voorgangers te evenaren en zelfs te overtreffen. 

De Commando

Kijk vanaf maandag 18 mei. Iedere maandag en vrijdag om 1800 een nieuwe episode op dagboekvanonzehelden.nl en op Youtube.
Volg updates van De Commando via Facebook en @dagboekvanonzehelden (Twitter).