01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 03

Defensie in beeld

Mali

Na weer een dag lang patrouille rijden in de onmetelijke woestijn van Mali slaan de commando’s hun kamp op voor de nacht. Toch fijn dat je dan je klapstoeltje bij je hebt.

Foto: sergeant-majoor Gerben van Es

Herberg

Je zult maar een kamer geboekt hebben in De Witte Herbergh in Ermelo en ‘s ochtend gewekt worden door deze infanteristen. Gelukkig staat het pand leeg en was het daardoor een ideale locatie voor de A-compagnie van 45 Pantserinfanteriebataljon. Tijdens oefening Secure Peacock veegden de militairen het karakteristieke pand aan de Puttersweg schoon en ‘arresteerden’ zij 3 vijandige strijders.

Foto: Korporaal-1 Jurjen Rozeboom

Talking head

Zelden levert een persbriefing een mooie foto op. Evert-Jan Daniels levert met deze plaat de uitzondering die de regel bevestigt. Commandant der Strijdkrachten praat de pers bij, onder andere over de strijd tegen ISIS. 

Groen in blauw

Tactisch verplaatsen op en onder water. Dat oefenen deze commando’s op en rond Curaçao. Onderwatercameraman sergeant-majoor Dave de Vaal dook met ze mee . Je zou er toch jaloers op worden… 

Van commando tot cowboy

Deze operator in Mali moest alle zeilen bijzetten om een kudde ezels en koeien van de weg te houden totdat zijn konvooi gepasseerd was. Ze steken wel keurig over bij het bordje, dat dan weer wel.

Foto: sergeant-majoor Gerben van Es