01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 12

Nieuws in beeld

Tour de France 1933?

Nee, niet echt. Deze foto is gemaakt tijdens ‘Race the Sun’. Een internationale wedstrijd voor verbindingseenheden in Groot-Brittannië. De deelnemende teams moeten voor de zon ondergaat 15 onderdelen voltooien. Op het programma staan onder andere marsen, zwemmen en dus fietsen. Een samengestelde eenheid van het Korps Mariniers sleepte dit jaar de eerste prijs in de wacht bij de kleinere teams.  

Foto: Korporaal der eerste klasse Hille Hillinga

Koperen ploert

Terwijl de temperatuur kan oplopen tot zestig graden, werkt de genie gestaag door aan Kamp Castor in Mali. Flink drinken is het devies.

Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann 

Terug van weggeweest

Gewapend met spandoek, wacht dit meisje samen met vele andere familieleden en vrienden op het moment dat de bemanning van Zr.Ms Evertsen ‘losgelaten’ wordt. Het luchtverdedigings- en commandofregat keerde op 31 mei terug in Den Helder. Het fregat nam een half jaar deel aan de antipiraterijmissie Ocean Shield voor de kust van Somalië.

Foto: John van Helvert

Natte voeten in Portsmouth

Nederlandse mariniers hebben samen met hun Engelse tegenhangers een Britse D-day herdenking ondersteund.

Vanaf zr. Ms. Johan de Witt en HMS Bulwark voeren ze in amfibische landingsvaartuigen naar het strand van Portsmouth in Zuid-Engeland.

Daar maakten de mariniers onder grote publieke belangstelling een landing, net zoals de geallieerde troepen in Normandië op D-day, 6 juni 1944. Veel van de schepen die hen daar toen brachten, vertrokken vanuit Portsmouth.

Foto: sergeant der eerste klasse Eva Klijn